Én csak idézlek:
"Az ilyen élesztőválogatás egyetlen egy dologról szól. Nevezetesen arról, hogy kiválogassuk azokat az élesztőket amik hozzák azokat az íz és illatjegyeket amiket ELVÁRUNK"
"Sokszor, sok helyen leírtam hogy a fajélesztők használata (akár szelektált akár az univerzális) minden esetben egy a mennyiségi és időzítési biztonságot adó technológia kényszere. [...] Miért nem ismerjük el, egyenesen és korrektül, hogy az egész fajélesztő kérdése semmi másról nem szól mint erről a kényszerről"
Szóval szerinted is legalább két egyetlen dologról szól. Szerintem is: egy, a termelő által kiválasztott íz, aroma, illatjegy "biztonságos" hozzáadásáról. Egyébként ebben meg is van az egyetértés.
Azt, hogy ki milyen mértékben él a meglévő technológiával, az a célcsoport dönti el, akinek a bort szánja. Gondolj csak egy biodinamikus megszállottra: a rotációs kapád számára a szőlő lelkének meggyilkolása (lehet, gondolom).