suto Creative Commons License 2010.01.15 0 0 1633
Sziasztok!

Asus K8N4-E alaplappal volna egy kis problémám.

Használat közben egyszer csak lefagyott a gép, azóta csak odáig jut el induláskor, hogy megjelenix a win xp boot logója, aztán kb. akkor, amikor be kellene töltődnie az asztalnak, akkor fekete képernyővel fagy. Egy-két percig még felvillangat a vinyó led.

Sikerült addig eljutni, hogy hw hiba lehet, mert egy szűz vinyóra való telepítéskor szintén fagy, amikor odáig jut a telepítő, hogy keresi az esetleges korábbi windows telepítéseket.

Ami furcsa: különböző bootolható cd-kel (pl. Windows PE) indítva a gépet nem fagy le, meg tudtam tesztelni vele a vinyót (gyorsteszt), scandisk-t is futtattam rajta, meg a memóriát is, akkor nem talált hibát.

Innen nézve alaplaphibának tűnik, de jó volna megbizonyosodni róla és tudni, hogy mi és miért szállhatott el az alaplapon.

Az alaplapon púpos kondik nincsenek, a chipen levő ventilátort megtapogatva kissé melegnek tűnik, de az alaplapi szenzor nem jelez magas hőmérsékletel.

Ki lett próbálva másik táppal, másik vinyóval (ráadásul IDE helyett SATÁ-ssal), a helyzet ugyanaz. A procit és az alaplapot csereeszköz híján nem tudom külön kipróbálni.

Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy javítható a dolog, vagy kuka?

Asus K8N4-E EAYVZ
Chipset: NVidia NForce4 4X
Socket: 754
Proc.: Athlon 64 3000+
Memória 2x512MB DDR (1-es verzió)
Videókártya chip: NVidia 7800