lakol3 Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1971
Akikkel én beszélgettem az ősszel, kb. ue.mondták.
1. a nagyüzemi termesztés miatt csökkent az élelmiszerek tápértéke, ami jelentősen befolyásolja pl. az immunrendszer hatékonyságát. (Béres tképp ezt ismerte fel.)

2. ma egy influenza 3 hónap alatt körbemegy a világon, hála a repülőknek, és ált. mire körbeér, változik. Hogy ez újabb megbetegedést okoz, vagy a már meglévő védettség elég, kétesélyes.

3. a fertőzéssel megszerzett védettség hatékonyabb, és ha nincsen különleges kockázat, akkor javasolt, mivel az imunválasz úgy tűnik, olyan esetekben is működhet, amikor a vírus már változott (nem tvszerű, és nem 100%os, de úgy tűnik, komoly szerepe van). (+ld. hatvan felettiek, akik nyilván nem ezzel a vírussal találkoztak)

Kb. ezt mondta a gyógyszertörzskönyvezéssel foglalkozó ismerősöm. (orvos)

Az egyik orvosnál, akivel beszéltem, azért nem adatták be az oltást - a neje terhes volt -, mert egyszerűen egy zűrzavar volt a kommunikáció, nem kaptak érdemi tájékoztatást, csak ÁNTSZ és kormányzati propagandát. (Kötelező fejtágítón is volt, ahol az elhangzottaknak nem volt szakmai tartalma. Ez azért egy szakmai hallgatóság előtt nem adja jól ki magát.)

Ezek egyike sem természetgyógyász, és mindegyike úgy gondolja, ha baj van, akkor a modern orvtud eredményeit célszerű figyelembe venni.
Előzmény: Butt (1959)