Törölt nick Creative Commons License 2010.01.14 0 0 283
alapvető gond csakis a biciklisekkel van, aki azzal a jelszóval indul neki Budapestnek, hogy idézem: "Minden út bringaút!" az nyilván nem közlekedni akar, hanem terrorista módjára leszorítani mindekit az útról. És mivel gyakran közlekedem látom is mindennap mit is követnek el ezek a kétkeréken közlekedő alakok a gyalogosok, autósok, morotosok és BKV sofőrök ellen. Na persze ilyenkor télen nem mert, a hideg még a terroristákat is békésmód autóba kényszeríti, de mikor eljön a tavasz iszonyú lassú és balesetveszélyes lesz tőlük a város.
Igazából ez a közlekedési eszköz nem sorolható sehova és semmilyen más közlekedési móddal nem lehet békésen és korrektűl együttmüködtetni, még a gyalogosokkal sem, hiszen azok szerencsétlenek nem tudnak hova lépni a járdán mikor a modern biciklik 40-50 el suhannak el körülöttük a járdán. Nem is beszélve arról, hogy a géperejű járművek közlekedése erősen termeli a GDP-t míg a bicikli csak viszi. Érdemes rápillantani a kínai motorizációra, máris látszik mitől pörög a gazdaság, motorja:-)
Nem támogatom ezt a közlekedési módot, szerintem fel kéne számolni a meglévő bicikliutakat is, legyen inkább egysávval több a komoly közlekedőknek, ahol mégis marad mert nem akadályoz senkit ott is egyértelműen legyen a géperejű járműveknek elsőbbsége hiszen biciklivel jobban körül lehet nézni és könyebb megállni is, illetve mindenhol be kéne vezetni egy egységes 20km/h sebességkorlátozást a bicklire.
Előzmény: Törölt nick (-)