Eddy N Creative Commons License 2010.01.12 0 0 565

A 2x90-es fiókblokk jól használható, és olcsóbb is, ahogy már ez elhangzott. Tehát ha ezt tekintjük fixnek, akkor a felsőt kell(ene) hozzáigazítani. Lehetnének vízszintes 90-es ajtók, mondjuk kettő-kettő egymás felett, és akkor elhagyható a legfelső fekvő rész, ami a legnagyobb zavart okozza. És jó lenne ezt a jelleget folytatni szemben is. Ha a 45-ös letörés neked tetszik, és jól megszokott, éppen lehet, de akkor letisztulttá kéne tenni a felső részt. Akkor talán nem lenne zilált az összkép.

Az ajtó és a mosogató közötti két elem túl pici egyenként, nem lesznek túl hasznosak. A mosogató alatti sarok pedig teljesen kihasználatlan lesz, mivel oda gyakorlatilag be kell mászni, hogy elérj valamit. A derékszögű sarokmegoldások sokkal praktikusabbak.

Illetve nem tudom, mennyire érdekel a feng shui (én is csak az alapokat ismerem), de a mosogatógép és a tűzhely egymás mellett az nagyon nem ok. (Tudod, tűz-víz ellentét.) Ha nem érdekel, akkor felejts el.

Mindenképp ragaszkodsz az önálló gépekhez? A mosogatógép még csak rendben, de a tűzhely esetében mindenképp lebeszélnélek róla. Nem sok gusztustalanabb van annál, mint amikor kifut valami kaja, és a szekrény meg a tűzhely között köt ki. Úgysem fogod minden ilyen alkalommal kihúzni és alaposan kitakarítani a befolyt cuccot, és akkor meg odaköt az egész...

Isten ments, nem akarlak a klasszikus konyhára rábeszélni, csak megjegyeztem az erre utaló stílusjeleket. :)

Előzmény: Axióma (563)