Veha Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1361

Szia! Márpedig nálam így vannak, így is lesznek!!! Nagy a területem, kerítés nincs, legalábbis hátul. Csapatostul bandáznak a réten!.-))) Tavasztól őszig terített asztal nekik a határ, még télen is találnak zöldet maguknak. Nem betegeskednek, nincsenek fajok közötti torzsalkodások, mindenki járja a maga útját. Szerintem egészségesebb az állományom, mint sokaknak zárt tartásban, pedig nem kapnak semmi extra dolgot. 2 havonta egy kis jolovit és kész.

Persze adózok róka komának+ a héjáknak, néha kárt tesz 1-1 kóbor eb, de ez a szabad tartással jár, hát bevállalom!

Csibés időszakban vannak fészekaljak, amiket különzárok, vannak amiket nem...

Nem szeretek kerítések között élni, nekem még a két szomszéd is sok, pedig rendesek.

Tudod, hajnalonkét, mikor kicsődül a csapat a rétre, leballagok utánuk, végignézek a határban és úgy érzem, része vagyok az egésznek, szabad vagyok...csak figyelem a természetet, a jószágokat...leírhatatlan!!!!

Pontosan értem és tudom, mire gondolsz, állattenyésztőként végeztem...és mégis jó így...működik!!!!

Ráadásul nálam, mivel 1 istállónk van, ott lakik mindenki, (baromfiak, lovak, disznók) csak a kecskék vannak külön. Mikor abrakolom a lovakat,(a karámban) a baromfinép körbeállja őket, mert amit kiszórnak, az az övék!:-))) Ha v.melyik ló felcsapja a farkát, tizen-huszan is szaladnak, kiválogatják a friss, meleg trágyából ami nekik kell.

A trágyadombunk asztallap simaságúra van kapirgálva, nem vész kárba semmi...

hát hirtelen, dióhéjban ennyi....!.-)))

Előzmény: tyl-n (1353)