Zsákk Dömolé Creative Commons License 2010.01.12 0 0 235
Halat lehet fagyasztva és mélyhűtötten vásárolni (a nagy jeges pult a teszkóban, osanban és korában). A lazac az egyik "legbiztonságosabb" tengeri hal, tovább tart (főleg, ha fel van dolgozva, kibelezve, stb.), nem drága (mondjuk a sügérhez képest), egészséges, stb. A fagyaszottal az a baj, hogy a fagyás során rongálódnak a sejtfalak, és megváltozik a hús textúrája, ami a halnál igen lényeges (és nem pozitív) változást hoz. Természetesen lehet friss halat is vásárolni, pl. az Olimpia vendéglő (a hazai csúcskonyha egyik fontos bisztróétterme) hetente egy napon friss halat szolgál fel, amelyet éjszaka/hajnalban fogtak ki Fiumében, és délutánra már a tányéron van. Nyilván nem olcsó, de nem is eget rengetően drága, és hozzá lehet jutni. Persze jó kérdés, miért nem édesvízi halat eszünk Magyarországon, de ezt már csak halkan tenném hozzá. Van Duna-Deltából származó kiváló pontyreceptem is.

Az alábbi receptet azért tettem be, hogy lássam, mennyire pozitív ez az egész paleo-izé, hiszen erre minden becsületes, enni szerető ember nyálelválasztása elindul, de úgy látszik, itt másról van szó, talán alapvető élet-élvezeti kérdésekről, úgyhogy nem egy pályán játszunk, bocs, sziasztok.
Előzmény: Evicke (226)