zbigniew Creative Commons License 2010.01.07 0 0 121

Az öröm pillanatai...

 

Andreas Kofler, aki közel 12 pont fóros oberstdorfi győzelmének, valamint az azt követő kiegyensúlyozott teljesítményének köszönheti első Négysánc győzelmét, az előzetes várakozások szerint nagy meglepetés! Egy gyengébbre sikerült tavalyi szezon után idén szárnyal, s kellemes színfoltja lett az összetett VK-nak!

Az Ammann-Schlierenzauer versengés mellett nevető 3.-ként hódította el a kupát, úgy mint tavaly Loitzl! Nagy formában van, ezt jelzi az is, hogy a VK-ban a 9 verseny alatt a legrosszabb helyezése is a 7. hely volt, végig a dobogóra esélyesek közt szerepelt eddig, s ha lendülete kitart esélyesként utazhat a jövő hónapi vancouveri Olimpiára is!

Az Olimpiára, melyre 4 évvel ezelőtt Pragelatóban csak egy tized pont választott el a végső sikertől, melyben most is bizakodhat! Azzal a Morgensternnel szemben maradt akkor alul, aki a tegnapi versenyt is megnyerte!

Csapatban már olimpiai bajnok ugyan, de azért egy egyéni arany mégiscsak fényesebben csillog! :)  És ha csak arra gondolunk, hogy a tavalyi győztes Loitzl a libereci VB-n szerezte meg első egyéni (összeségében 6.) VB aranyát, akkor bármi megtörténhet, még az is, hogy a legnemesebb díjakat söpri be az idén! :)

Persze ez nem lesz könnyű, hisz a sikerre éhes Ammann-Schlier duó mellett számolni kell az "öreggel", Jannéval is, aki hihetetlenül tudta időzíteni formáját a Négysáncra!

Kofler eddig a csapat olimpiai arany mellett 1-szeres világbajnok síugrásban és sírepülésben is egyaránt, természetesen csapatban!

2006-ban megnyerte az első 4 nemzet GP-t is, 161 VK versenyen 13-szor állt fel a dobogóra (2 arany, 6 ezüst, 5 bronz felosztásban), a világranglistán pedig feljött a 12. helyre (szezon kezdete előtt 39. volt)!

Érdekes, hogy az utóbbi pár évben egyszersem az nyerte a Négysácversenyt, aki az oberstdorfi állomásig vezetett a VK-ban, vagy éppen a fő esélyes volt...!

Íme pár adat: (VK állások még a Négysánc megkezdése előtt, vastagon az akkori győztesek):  2008/09: 1. Amm  2. Scl  3. Loi 

                     2007/08: 1. Mor  2. Scl  3. Loi... 6. Aho

                     2006/07: 1. Amm  2. Jac  3. Scl