Eni79 Creative Commons License 2010.01.06 0 0 45436

Megfordítom a kérdést!

 

Szerinted ennek az alomnak az összes kiskutyájának a sorsáról tudni fog halálukig az alom "megcsinálója"? (értelemszerűen elvi értelemben) Felelősséget vállal értük, ha 1-2-3 év múlva visszahozzák visszaveszi és keres nekik új helyet? Ugye h nem... Sajnos sok "tenyésztő", bár ezeket nem hívom így sem teszi, nemhogy ezek a hobbialmosok...

 

"Eni ne nevetess, csak olvass vissza 2x50 hsz.-t ebben vagy barmelyik kutyas topikban, akar csak egy-egy erzelgosebb sajat hsz.-ed..."

 

Nos, tegyünk különbséget. Igen, ahogyan Peti is írja, néha hajlamosak vagyunk emberként tekinteni a kutyáinkra. Én elfogult vagyok az enyémekkel, rohadt szerencsésnek tartom magam miattuk az összes "hibájuk" ellenére. De más kérdés hogy én esetleg 3. személyként beszélek róla (bár nem szokásom), mert ők nekem társaim, vadászkutyáim és családtagjaim is egyben, mint az hogy magát a szaporulatot ruházom fel. A kutya nem maga választ, hanem ha tudatos volt a dolog akkor választanak neki "alkalmi partnert" ha szabad így fogalmaznom. Ami a tüzelés (ivarzás) végeztével már nem is "kapcsolat" ugye. Ne hasonlítsuk össze egy emberi gyermekvállalással. Az hiba lenne.

 

"Szamos allatorvos es valoban allatvedovel megaldva ezt nagyon jol tudom... A fogadokepes kereslet fogalma itt nem letezik, gondos es gondatlan gazdak es "tenyesztok" vannak."

 

Nos, ha ilyen felvilágosult vagy, akkor hogyan is lehet hogy nem találod helytelennek a még több nemkívánt, vagy tudatosan létrehozott plussz szaporulatot?

Előzmény: Garfield007 (45431)