anaterra Creative Commons License 2010.01.06 0 0 644
Megprobalok nem atesni a lo tuloldalara, csak az arulozas szokta szurni a szememet. Abban mindenesetre egyetertek veled, hogy bar Gorgey nem volt zseni, de azert sokat szamitott a szab.harc alatt.
Isaszegnel a ballepes ellenere gyoztek a magyar honvedek. Vagy ha annyira kiemeljuk Kossuthot, akkor a magyar tortenelemtudomanynak sokkal nagyobb hangsulyt kellene helyeznie az aradi 13 kivegzettjere. Mert akik meltan megerdemlik a dicshimnuszt, azok pont ok. Mert konnyu kulfoldon nagy hanggal szegeny magyarokrol meselni, szervezni, ha nincs mogotte tartalom. Kossuth amerikai nagy szonoklatai vajon minkent segitettek az orszagot. Igy amikor Kossuthot hangembernek titulalom, emiatt teszem. El lehet engem itelni, vagy meggyozni, de Szecheny sem veletlen kerult vele afferbe. Bar Szecheny is mas eset, mert o meg az arisztokrata szemszogebol nezte az esemenyeket.
Erdekes korszaka volt ez a magyar tortenelemnek, mert itt Kossuthot elismerve es a tobbieket is, oszinten hittek egy ugyben, ami a mai idokben nincsen meg. Es ebbol a szempontbol, most is kellene egy Kossuth, aki moge felsorakoznak az emberek es nem tengenek-lengenek az eterben.