Ágica 33 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 409

Szia pikkász!

 

A Marina Part társasházain külön van az üzemeltetés és külön a közös képviselet.

A számlanyitás és a könyvelés a közös képviselet feladatai.

Az üzemeltetés "csak" a műszaki dolgokkal foglalkozott, többek között a ház közös területeinek átvételével, az azokkal kapcsolatos hibák feltárásával. A hibák javíttatása már megint csak a közös képviselő dolga lenne, ő kezeli a kasszát, ő jogosult a tulajdonosok képviseletében fellépni.

A lakásokat meg a tulajdonosaik vették át, mind műszakilag, mind más egyéb szempontok alapján.

Ők már sokkal korábban, már 2007-ben javasolták a társasháznak, a közös képviseletnek, hogy perelje be az autokert, mert nem javítják a garanciális hibákat - ezért kellett menniük nekik, illetve később az akkori közös képviselőnek is, ebbe buktak bele.

Nekem akkor még megmutatták az átadás-átvételi jegyzőkönyveket, amiben többek között az is szerepel, hogy a garázs beázik. Nem rajtuk múlt, hogy a figyelmeztetéseik ellenére az autoker átvette a munkát, a házat a kivitelező cégtől. Az autokernek így is megérte, hisz minél előbb el kellett adnia a lakásokat.

 

Nekem ugyan semmi érdekem nem fűződik az ő megbízásukhoz, sőt valahol konkurencia is (hasonló profilú cégnél könyvelek).

Csak egy ötlet volt, méghozzá azért, mert annak idején sokat segítettek nekem és szerintem a háznak is próbáltak.

Anno megkértem őket, hogy legyenek jelen a lakás átvételekor (ez nam tartozott ugyan a munkájukhoz, de megtették - ingyen) és az ő észrevételeik, javaslataik alapján döntöttem úgy, hogy elsőre nem veszem át a lakást (úgy tudom másnak is készítettek ilyen listákat), csak ha már minden hibát kijavíttatott a beruházó. És jól jártam, legalábbis jobban mint sokan mások, akik jobban rá voltak kényszerülve. Komoly hibák ma sincsennek a lakásomban.

 

Csak egy érdekesség még:

Aki annak idején a társasházak jogi képviselét látta el, most az viszi közös képviseletet. Őrá cserélték a régi közös képviselőt.

 

A lényeg: én a jelenlegi közös képviselettel elégedetlen vagyok, ezért javasolni fogom a leváltásukat. Hogy ki legyen helyette, azt majd úgy is a közgyűlés fogja eldönteni. Nekem mindegy, csak történjen valami a Marina Parton.

 

Előzmény: Törölt nick (408)