zsuzsi07 Creative Commons License 2010.01.03 0 0 74
Érdekes dolgokat írtatok itt le. Lehet, hogy kipróbálom.

Én teljesen cukormentes étrendet tartok (értsd ez alatt: hozzáadott cukor minden formája). Szerintem a mézet felejtsétek el, az ugyanolyan rossz, mint a cukor. Lehet, hogy több benne a vitamin, enzim, stb, vagyis 'természetesebb'. De ugyanúgy kórosan megemeli a vércukor szintet, mint a cukor. Inkább gondolkodjatok cukormentes ételekben. Esetleg egy kis édesítőszer, ha mindenképpen muszáj. itt persze lehet vitatkozni, hogy melyik a nem káros (én a xilitre és a sztíviára tennék).
Én tejet soha nem ittam, egyéb tejterméket is kevest. Viszont teljes őrlésű kenyeret igen. Rizst, krumplit is. De meggyőzőnek látszik, amit elolvastam a gabonákról és az inzulin rezisztencia kialakulásáról meg más káros hatásokról. Lehet, hogy kipróbálom.

Egy kérdés: Ha ez ilyen egészséges, akkor mi szükség van vitaminpótlásokra?többen is említettétek, hogy ez is része a diétának.

Szerintem a gyümölcsöt kár mellőzni! Inkább egyétek csak délelőtt, és magában. mindig főétkezés előtt legalább 1 órával. Aki fogyizik, az valószínűleg így is lefogy, legfeljebb hosszabb idő alatt, de hát a túlsúly sem egyik pillanatról a másikra ment fel, nem igaz? Szénhidrát pedig KELL a szervezetnek, csak nem mindegy, milyen forrásból. A gyümölcs viszont jó forrás.