rockkan Creative Commons License 2010.01.02 0 0 66

Én összeesküvéspárti vagyok.

 

Ez a nyugati társadalom egyébként tényleg borzasztó. És még mennyi minden összefüggést nem látunk. Az ipari forradalom, a gazdaság növekedésfüggősége, a fogyasztás alapú társadalom tönkre teszi az emberiséget.

A kör bezárult.

A recept hogy, hogy tegyük tönkre az emberiséget adott:

 

Gyárts bármit, amiből nagy hasznod lehet, mindegy milyen áron. Hitesd el az emberekkel, hogy az jó nekik. Költs sokat reklámokra. Etesd, itasd meg velük. Ha megbetegszenek tőle, majd bebizonyítjuk hogy nem attól van (lefizetett kutatók, publikációk). Sőt kifejleszti az orvostudomány az ellenszerét. Sok gyógyszert gyártunk, és el is adjuk. Nagy haszonnal. Megint lehet reklámozni, kutatókat fizetni, publikálni, kormányokat, orvosokat, minisztériumokat félrevezetni. Az emberek a mai orvostudománytól, ha már komolyabb bajuk van, meg nem gyógyulnak. Igaz nem is célja ez az orvosoknak. Csak a gyógyszer szedetése, minél több annál jobb. Mindenkinek. Mármint aki azon az oldalon van. De legalább lesz újabb 10 betegségük, amire újabb gyógyszereket lehet kifejleszteni, eladni. Közben mindent ugyanúgy fogyasztanak, ha nem még többet (függőség). A lényeg, hogy meg ne haljanak azért túl korán, elég ha elérik a nyugdíkorhatárt. Akkor nyergeségesek az államnak, a társadalomnak. 40 év TB fizetés, kúrák, gyógyszerek, jövedéki adók állnak szemben némi orvoslási költséggel, kórházi ápolással.

 

Kedves beteg! Le ne szokjunk az alkoholról, cigiről, gyógyszerről, zabálásról! Meg ne próbáljunk gyógyulni! Az a jó beteg, aki sokat fogyaszt, és sokat fizet, és nyugdíjba lépése másnapján feldobja a bakancsot. Persze azonnal, nehogy ápolni  is kelljen még pár napig. 

Addig valahogy életben tartjuk őket. Döbbenet. A cukoripar, étolajipar, gabonaipar, margarinipar, orvostudomány, gyógyszeripar azt csinál velünk amit akar.

 

Mert mi kényelmesen akarunk élni, nem akarunk megdolgozni a betevőért. Dolgozzanak meg mások mindenért, mi csak élvezni akarunk. Egyáltalán mindent élvezni akarunk. Mident egyszerre, egy helyen, és folyamatosan! Mi sosem éhezhetünk még 5 percere sem. Azonnal a szánkba nyomnak egy hamburger+sütkrumpli+fagyi+csoki menüt.

Ha jól tudom a cigarettát (dohányt) alkalmakkor használták az indián "sámánok, táltosok", ha az isteneikhez akartak fordulni, tudatmódosító hatása miatt. De nem élvezeti cikként mindennapos használatban.

Ugyanez a helyzet csokoládéval (kakaóval). Meg a zabálással. Ma minden a zabálásról szól.

Legyen családi ünnep, lagzi stb. Minek?

 

Pedig igenis, az csak egy szükséges rossz. Csak táplálék felvételnek kellene lennie. Minél kevesebb, annál jobb. Az egészség a gyomorban lakozik. Ha azt tönkre tesszük, nincs immunrendszer stb.

Tényleg élvezni is lehet az éhséget, persze nem azért kell éhezni. De éhesnek lenni, pár óráig, az nem árt sőt. Őseink böjtje is erről szólt.

 

A cukrot pl. ekkora menniységben száz éve etetik velünk, ugyanúgy a margarint, étolajat, tejet,lisztet is. Mellette tiltják a zsírt, tojást. Gondolkodjunk el ezen!

 

Olvassátok pl dr. Légrády Péter: Tojás Táplálkozás Egészség c. könyvét is.

 

Abban is totális szembefordulás van a nyugati ajánlott étkezési szokásokkal. Amivel SZG nem foglakozik, azok az időzítések, pedig fontos szerepe van. Mikor mit, mennyit együnk? 

 

Bőséges reggeli (lehetőleg zsíros), könnyed ebéd, és féladag vacsora, az is lehetőleg zöldség, vagy gyümölcs alapú legyen.

 

A paleo és hasonló alapokon nyugvó étrendek előre fognak törni, mert rejedni fognak a gyúgyulások, a fogyások, a javuló teljesítményekről, közérzetről szóló beszámolók, először a közvetlen környezetünkben, hiszen azok látnak minket mindennap. Aztán jönnek a széles körű átállások, és lassan mást kell kitalálniuk a margarin, étolja, cukor gyártóknak, a pékeknek, és a cukrászoknak, mert nem lesz aki megvegye a termékeket.

 

De jól van ez így. Ez is evolúció. A táplálkozás evolúciója. Ha ez a jó táplákozás akkor majd kiszelektálódnak a nem ezt követők.