gergoagainstcd Creative Commons License 2010.01.02 0 0 63
szó sincs teljes megvonásról :) a visszafogás csak felgyorsíthatja a folyamatot. az atkins diéta is low-carb és több fázisa van, eleinte igen kevés szénhidrát, majd enyhít a szigoron. az atkins csak egy példa ami eszembe jutott, először itt olvastam erről :

http://www.marksdailyapple.com/the-primal-carbohydrate-continuum/

Ez Mark Sisson oldala, ő kicsit módosította a paleo-t.Fittségre hajt az öreg.
http://i247.photobucket.com/albums/gg158/MDA2008/MarkBackYard.jpg inkább több, mint kevesebb sikerrel. 57 körül van azt hiszem. A fenti linken írja, h 0-50 g szénhidrát/nap írtó gyors fogyás, 50-100 -ig kényelmes fogyás, és 100-150 ig súly tartás. Ez fölé nem szabad menni, miután elérted a kívánt alakod :) . És persze nem túledzeni és amit még sokszor hangsúlyoz, hogy főleg nem aerob tartományban órákig cardio edzést folytatni. De ez volt a videóban is.

A lényeg , hogy kicsit visszafogsz a gyümölcsből(napi egy kettő szem akármi biztos belefér, csak ne rengeteg) és a mézből. Zöldségből nem is kell szerintem, ha kell változtatsz az edzéseken/mozgáson és könyebben fog menni. <50 g szénhidrát szerintem csak nagyon kövér, nagyon türelmetlen embereknek van és nekik is csak beiktatni ajánlott 1-2 iylen napot.

példának:
http://diabetes.freeweb.hu/kaja/ertekek.html#gyumolcs
e szerint 100g narancs szénhidrát tartalma 8g. akkor meg lehet enni egy kiló narancsot , ha más szénhidrátot nem eszel aznap és fogysz.

Előzmény: olvaso2010 (60)