P.Abusalam Creative Commons License 2009.12.31 0 0 753
Úgy tűnik változóban van a híres lengyel konzervativizmus.

Toleránsabban a lengyelek?

Egy nemrég készült felmérés szerint a lengyel társadalom lényegében toleránsabb a mássággal szemben. A kutatás arra irányult, hogy mennyire fogadnák el, ha egy vezető beosztást egy magát homoszexuálisnak valló ember töltene be.

A felmérés, amelyet Gemious intézet végzett a Newsweek lengyel kiadása számára megállapította, hogy mindössze 30 százaléka a válaszadóknak nem tartja lehetségesnek, hogy homoszexuális bármilyen vezető posztot betöltsön, illetve ellenzi ezt.

"A lengyelek lassan megtanulják megkülönbözteti a magánszférát a közélettől'-állítja Slawomir Sowinski szociológus.Aki azt is megállapította, hogy habár toleránsabbnak mutatkoznak a lengyelek, mégis nem feltétlenül jelenti azt, hogy a választásokon ne lennének kevésbé elfogadóbbak az olyan jelöltekkel szemben, akik nyíltan felvállaják a másságukat.

Ha egy politikus feleséggel, és gyermekkel mutatkozik a sajtó előtt, akkor még mindig nagyobb esélye van nyerni Lengyelországban.Robert Biedronnak, a 'Kampány a homofóbia ellen' szervezet vezetője hasonló nézeteket oszt: " Ha a lengyeleknek nem lenne bajuk a melegekkel, akkor nem kellene rejtőzködniük a másságuk miatt a lengyel parlamentben bizonyos politikusoknak."

A teljes cikk a fenti linken olvasható.
Vélemény?:)