emceje Creative Commons License 2009.12.28 0 0 22
"Ez nem 'kipróbálás' kérdése."
Nekem ugy tunik, hogy megis.

"Ez egy olyan érzelmi kötelék, ami örökbefogadás esetén nincs szülő és gyerek között. "
Ertem, tehat a gyereket megszulo es intezetbe ado no eseteben van kotelek, az intezeti gyereket orokbe fogado no eseten nincs kotelek. Tiszta...

"Merthogy szülő sincs, 'csak' nevelő."

Es a szulo az ertekesebb szerinted? Szulni minden egeszseges no tud, gyereket csinalni minden egeszseges ferfi tud egy egeszseges nonek. Tisztessegben felnevelni egy gyereket meg ennek a toredek resze.

"Nem, nem értem. Azért nem, mert a saját gyerek/örökbefogadás közti különbséget viszont értem (félreértés ne essék: minden tiszteletem az örökbefogadóké, de én ezt a megoldás akkor sem választanám magamnak)."

Ezert jeleztem, hogy egoista a hozzaallas. Nem a gyerekrol szol, hanem arrol a szemelyrol, aki maga akar szulni. Nem felnevelni akar egy gyereket, hanem csinalni egyet. Nem a gyerek benne a fontos, hanem o maga.

"Ezt a különbséget elég nehéz szemléltetni, csak sarkított példa jut eszembe: pl. a Hollywood-i sztárocskák anyák lettek-e az örökbefogadástól?"

Hat ezzel nem is sikerult szemleltetni, mert ez egy rossz pelda. Ugyanis az "anyasag" cselekvest es hozzaallast jelent, nem tarsadalmi statuszt vagy hirnevet ebben az esetben.

"Pedig majd jól nevelgetik az afrikai gyerkőcöket 18 évig - akik baromi mázlisták, hogy ilyen szülőt 'kaptak' - mégsem tudom őket anyának látni."

A hiba az on keszulekeben van, mivel nem tudja megitelni a viselkedesuket a csaladban. ;)

"Logikát viszont ebben a a témában ne keress, mert nincs, és nem is kell. "

Szerinted nem kell, szerintem meg azert van agyunk, hogy hasznaljuk. Legalabbis ha attetelesen masok sorsarol is dontunk.

Előzmény: missparker (21)