Szia!
Én 16 évig árultam piacon ruhaneműt, azt hiszem tudok Neked segíteni.
Az első években nem ment valami jól, hiszen hivatalosan nagykereskedésekből szereztem be az árut, számlára.
A kereskedő társaim sajna nem voltak valami segítőkészek. Mindenki féltve őrizte a beszerzési forrását.
Aztán véletlenül rátaláltam a Budapesti Józsefvárosi kínai piacra. Innentől kezdve ide jártam áruért.
Nem kell megijedni, itt is lehet számlára vásárolni, ugyan úgy, mint a nagykerekben. Ha egy bizonyos fajta áruból többet veszel, akkor olcsóbban kapod meg.
No és ezen a piacon nem csak kínai árut lehet vásárolni. Megtalálod itt a török és a magyar árukat is.
Nagyon sok kínai magyar varrodában készítteti az áruját.
Amit nem igen szabad ezen a piacon megvenni, azok a különböző márka jelzéssel ellátott termékek. Hiszen ezek többnyire hamisítványok.
Hosszú évek tapasztalata alapján mondom, hogy ugyan ezzel az áruval találkozhatsz a nagy kereskedésekben, meg a csilli-villi butikokban is.
Csak egy példa pár évvel ezelőttről:
- téli divatos zsenilia sapka nőknek piacon több db.: 250.-/db.
nagyker : 320.-/db
WestEnd butik: 2.800.-/db
Nos ekkora ár különbségek vannak. Ja és az Ázsia centerben lébő áruk többsége is a józsefvárosi piacról származik.
De ha ebbe belevágsz, akkor nagyon nagy türelemmel és kitartással kell rendelkezned. No és persze be kell tartani a piac íratlan szabályait. Az árudat olyan áron kell kínálnod, mint a többi kereskedő, különben kikészítenek a kereskedő társak.
Remélem tudtam segíteni, ha lenne még további kérdésed, írj nyugodtan.
Írok Neked priviben is.