deaktoni Creative Commons License 2009.12.27 0 0 324
Néhány pontosítás
1/ Ezt a pénzt az Unió adta másra felhasználni nem lehet.
2/Ha nem fogadjuk el odaadják másnak,de akkor sem épülhet belőle más.
3/A terveket Ferencz István Ybl dijas tervező készítette(néhány referencia munkáját meg lehet találni az interneten-nagyszerü ember )
4/ A vízmü dombról semmit sem nézhetsz, ugyanis oda szigoruan tilos belépni. /Vizmü védterület../
5/ Mivel a vizmü ingyen átadott egy részterületet, cserébe meg kellett csinálni 120 méter keritést ,és az övező betonárkokat(foto)
6/ Ahoz, hogy fel lehessen menni a kilátó(pont)hoz 1200 nm utat kellett építeni, olyan minőségben, hogy gépkocsival is megközelíthető legyen.(Mozgássérültnek is ),parkoló.
7/ Az épitett kilátó akármiből készül, romlik , karbantartani, őriztetni kell, (lásd Miskolci AVAS kilátó ahol most történt sulyos baleset)
8 Az építés nem egyszerü területen történt hiszen ide mindent fel kellett szállitani, A "korong egy kb 50 mázsás betonalapzaton áll. Este mindent raktárba szállitani , mert ellopják. Villany ,viz nincs mindenről gondoskodni kellett(plusz pénz)
9 / A terveket és a költségvetést előre be kell mutatni a NFÜ, nek, elbirálják, és csak ezután nyerhet. Tehát előre tudják, hogy fog kinézni és az mennyibe fog kerülni.
10/ Az NFÜ emberei collstokkal mérték meg az utat és még 11 méter szegélyt épiteni kellett utólag mert kevesellték......
Képeket , egyébb tájékoztatást a következő oldalon találhattok:http://www.bodrogkeresztur.hu/
Ja, és azóta sem kellett senkinek lemondani emiatt, pedig volt elég vizsgálat az ügyben. Az RTL igazmondásáról meg csak annyit : Aki nyilatkozott és szerintük a polgármester volt, az valójában Gál LÁszló alpolgármester aki amatőrként , ingyen látja el ezt a tisztséget, egyébbként tehergépkocsi vezető munkát végez.....