MogyiGazdik Creative Commons License 2009.12.26 0 0 7181
Szia!

Hát sok sok türelmet kívánunk neked. Mi kb 2 hónapja vagyunk így a kezesbárány Mogyinkkal...Ő is ugrik vadul a ketrecből, és ha nem lenne ott a rács... Volt mikor láttuk hogy nagyon szelíd és kiengedtük, DE NEM SZABAD! Nála pillanatok alatt hangulatváltozás lehet. Úgy nekünk ugrik hogy véresre mar. Pedig olvashattad hogy ő milyen kis szelíd mókus volt. De most jött ugyebár a tél, meg nála az ivarérés is most jött. Kb 2 hete szálltak le a golyói is hatalmasak. Apropó, mekkorának kell kb lennie egy egészséges mókusgolyónak? Mert Mogyié hatalmas, szinte söprögetni tudna vele. Mondjuk a kerekezést megoldja. Egyszer már írtam hogy a viselkedése olyan mint egy kis kamaszé. Agresszív, hangulatváltozások percenként, méregzsák, akaratos stb.
Ez olyan dolog úgy tudom hogy semmivel sem lehet elmúlasztani, majd megnyugszik. Almánk már megnyugodott. Nála pont az volt a rossz, hogy akkor kezdődött pont a vad korszaka amikor hozzánk került. Most már nagyon aranyos. Nála kb 4 hónapig tartott.
Kitartás, majd elmúlik, és vigyázz a kiengedéssel, csak akkor merd kiengedni ha 100%ig biztos vagy abban hogy szelíd. Bár nálunk Mogyi esetében ez nem jelent semmit. Pillanat alatt megváltozik. Nálunk annyi segítség van, hogy ha széthúzza a farkát, akkor tuti agresszív, csak nem nagyon mutatja.
Nagyon brutálisan nehéz egy vérengző mókust megfogni. Nincs idő ,,védőfelszerelést,, beszerezni, ha egyszerűen támad. Marad a puszta kéz 1-2 sebbel, vagy ha menekülsz de az lehet hogy több sebbel jár. De a menekülés a mókusra is veszélyes, mert egy pillanat alatt láb alá kerülhet....És persze úgy kell megfogni a vad, harapós mókust, hogy ne legyen baja se, viszont az nehéz, mert erőlködik, ficánkol, harap...
Szóval nagyon óvatosan. Sajnos néha előfordul hogy megvadulnak ezek a kis angyalok. De olyan édesek, hogy nem lehet rájuk haragudni, ilyen a természetük. Légy türelmes, majd elmúlik.:) Addig is kényeztesd amikor tudod a kedvenc hamijaival, hogy lássa hogy törődsz vele.
Előzmény: S z i s z i (7180)