Tündérmanó Creative Commons License 2009.12.22 0 0 10

Szia Mangyal!

 

Mi is hasonló cipőben járunk, bár a kisfiam még csak 10 hónapos, sajnos Neki is súlyos, összetett szívfejlődési rendellenessége van (Pulmonalis atrésia, hypoplaziás, csökkent űrterű jobbkamra, ASD (ez magától záródott), trikuspidalis billentyű veleszületett rendellenessége). Az újszülöttkori shunt műtét után vagyunk és a nagyműtétre várunk, hamarosan eldől, hogy egy- vagy kétkamrás megoldás jöhet szóba, ettől függ az is, hogy mikor kell majd műteni a picinket.

Ami azt illeti, nekünk is adódott már konfliktusunk családon belül, abból, hogy "túlféltjük" vagy "nem vigyázunk rá eléggé". Szerintem mindig lesz olyan helyzet, mikor a picik érdekében fel kell vállalni egy-egy vitát a családdal. Nálunk is vannak a rokonok között, akik úgy gondolják " kutya baja a gyereknek"( bár úgy lenne!!!), mert semmi szembetűnő dolgot nem látnak rajta. (Gondolják, hogy csak szórakozásból töltöttünk a 10 hónapból majdnem 4-et kórházban???)  

Ti, hogy kezelitek a hasonló helyzeteket?A kisfiad egyedüli gyerek vagy van/nak testvérei? Mit jelent pontosan a Glenn és a Fontan műtét?( Ha csak egy kamrás keringésben gondolkodnak, valami Glenn műtétet emlegettek nekünk is, de nem tudom jól hallottam-e, alig tudtam figyelni a sokktól, hogy megint műtét.

Írj még a történetetekről, ha gondolod és van kedved, engem minden érdekel, jó hasonló cipőben lévőkkel beszélni.

 

Tündérmanó