nadamhu Creative Commons License 2009.12.21 0 0 14
"Az, hogy be kell írni a választ, nálam inkább hátrány. Nyelvtanulásnál, ahogy egy szónak 3-4-5 jelentése is lehet, ez eléggé nehézkessé teszi a használatot. Talán érdemes lenne választhatóvá tenni ezt."

Ez egy nehéz döntés volt, és lehet, hogy választhatóvá fogom tenni. Megértem, hogy a gépelés egyes usereknek fárasztó lehet. Mindenesetre nekem (mint egy felhasználónak a sok közül) egy olyan megoldás a leghasznosabb, ahol rá vagyok kötelezve arra, hogy beírjam a megoldást. Ha leírok valamit, akkor jobban megtanulom (és a helyesírást sem nézem el). Igyekeztem a user interface-t úgytervezni, hogy az, hogy egy szónak rengeteg jelentése lehet, az nem olyan nagy probléma: egyrészt ugye meg lehet adni akárhány jelentést (a megoldás mezőben minden sor egy-egy külön lehetséges jelentés). Másrészt amikor beírod a megoldást, és a program azt mondja, hogy nem jó, akkor ott megjelenik egy gomb 'Hey, my answer is good!' címkével. Ha ezt lenyomod, feljön az edit memodrop ablak úgy, hogy már az általad beírt megoldás is ott van a többihez fűzve, már csak 'Ok'-t kell nyomnod. Természetesen ilyenkor a program úgy veszi, hogy tudtad a megoldást, és legközelebb már ezt is elfogadja.
Ezzel szemben, ha nekem kellene megmondanom, hogy mennyire tudtam a megoldást (1-5)-ig, az nekem elvenné a figyelmemet a lényegről.

Talán nem is baj, hogy kicsit másképp közelítettem meg a kérdést, yet another Supermemo-nak tényleg semmi értelme nem lenne.
Előzmény: zoleszov (13)