nadamhu Creative Commons License 2009.12.21 0 0 12
Meg akadnak 50$-osak is, mint a SuperMemo.

Az a helyzet, hogy normál esetben a usereknek nem az a lényeg, hogy 'szofisztikált' legyen a program, hanem, hogy azt tudja, amire nekik szükségük van. A legtöbb SRS szoftver egy kaptafára megy (kínosan a SuperMemo kaptafájára), én pont azért fejlesztettem ki a memodrops-ot, mert a sok 'szofisztikált' program áltlában pont azt nem tudja, amire nekem szükségem lett volna:

- háttérben futás, és időnként pop-upként kérdés feldobás
- a user nem 1-től ötig osztályozza magát, hanem be kell írnia a választ
- keresztrejtvényt tud generálni a program (én magam így sokkal-sokkal gyorsabban és élvezetesebben tanulok, mint a hagyományos módon)

És még egy csomó mindent nehézkesnek és anakronisztikusnak tartottam sok konkurrens programban.

Lehet, hogy az 5 milliárd emberből néhány más user is úgy gondolkodik mint én. Más irányban fogom fejleszteni a memodropsot, mint a hagyományos irányzat (a SuperMemo-t 25 éve fejlesztik, ahhoz képest nem sok innováció van benne); további játékok is megjelenhetnek a programban, lehet, hogy elmegyek a böngészőintegráltság és szótárplugin irányba is, vagy pl. internetes szinkronizáls irányába (hogy ugyanazt az adatbázist lehessen birizgálni a user Windowsos gépéről mint az iPhone-járól)

Egyébként a userek visszajelzései alapján tetszik a cucc az embereknek, ami nehéz lesz, az az, hogy elég sok ember egyáltalán tudomást szerezzen a programról. (egyelőre nagyon kevesen tudnak róla.)
Előzmény: zoleszov (11)