Törölt nick Creative Commons License 2009.12.20 0 0 15630

Szia Kutya!

Álló kabinos hajó lesz a drága, de először találnom kell egy megfelelő testet. Az emlitett kettő jónak látszik, a motor le lehet rakni teljesen a hajó aljába, jó lesz a súlypont, mehet rá akár magasabb felépítmény is, és majdnem vízszintes a kihajtás.  Akár egy flybridge is összejöhet. (nem cél)  Nagyon jól védett a csiga, jól trélerezhető a test. Ahogy a prg-ba modelleztem, méretarányos nőveléssel nem veszit a jó tulajdonságaiból, legalábis vízkiszorításra levetítve. (azért van buktató is benne)Persze nagyobb motor kell bele, ugyanahhoz a sebességhez, de nem hiszem hogy meghaladja a 30-40 LE igényt 1300 kg vízkiszorításnál. 900-1000 kg-ból megállhat a hajótest súlya felszereléssel,  üzemanyaggal, a többi meg a szállítható személyek száma.

21-22 lábba be lehet suszterolni mindent amit én, egy hosszabb turához elengedhetetlennek tartok.

Amit Marci választott, az nagyjából ekkora, csak kevésbé védett a csiga, tengerre tervezték, ezért ez nem is volt cél. Én inkább kisérletezem, hogy a hazai vízekre kicsit jobban megfeleljen, de állja meg a helyét az Adrián is.

Egyébként a Rescue Minor valahogy így nézne ki egy kis fekvő kabinnal, (modernebb kivitelben, mint az eredeti.) Egy-két éjszakás kalandra éppen jó lenne, ha emelhető a kabintető. Az pedig nem olyan nagy gond.

Előzmény: kutya56 (15597)