mtiborpost Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1327
Tisztelt szurkolótársaim!

Akármi is történik a világvége kivételével, 2010 januárjában meg fog alakulni a Vasas SC Fan Club egyesület. Nem nézhetem, nem nézhetjük tovább kedvenc egyesületünk állapotát.

A Fan Club megalapítása kettős szerepet fog betölteni. Az egyik, hogy közel viszi a Vasast az emberekhez, hiszen feladata lesz a közös szurkolás megszervezése és összehangolása a Vasas SC részvételével folyó nemzetközi és hazai versenyeken, mérkőzéseken, stadionon belül és kívül.

Találkozók szervezése a Vasas, illetve annak tisztségviselői és sportolói részvételével. Közönségtalálkozók szervezése. Ajándéktárgyak készítése, és osztása. Nem utolsósorban pedig a Fan Club -mint hivatalos civil szervezet- természetes partnerének tekintené a Vasas mindenkori tisztségviselőit és menedzsmentjét, és velük az együttműködésre törekedne. Kifejlődhetne egy kétoldalú hatékony munka, amelyben a Vasas a segítséget és a sportot szolgáltatná, a Fan Club pedig önmaga lenne a marketing, a népszerűsítő, és -ha csak kis számban is-, a szurkolókat szállító.

A második a vidéken élő Vasas-szurkolók megszólítása. Már csak matematikailag is sokkal több Vasas drukker él vidéken, mint Budapesten. Külön buszok indításával, autós mérkőzéslátogatással sok mindent el lehetne érni. Például egy Tolna-Somogy-Baranya, vagy egy Békés-Csongrád-Bács-Kiskun háromszögből indulna 3-3 szurkoló autóval a mérkőzésre, és mindegyik vinné még 4 szurkolótársát, akkor megoszlana a benzinpénz, ami esetleg eddig visszatartotta az oda-vissza 500 kilóméteres úttól a szurkolót.

Ha mást nem is tudtam tenni, egy -még nem létező- Fan Clubnak csináltam egy igen elegáns weboldalat, elkészítettem egy megvitatásra alkalmas alapszabályt, tehát mindent, amit egyedül képes voltam megcsinálni, de a kivitelezéshez, a szervezet hivatalos megalakításához mindannyiunkra szükség van. Budapesten és vidéken, mindenhol, Vasas szurkoló családtagok, barátok, ismerősök megszólítása szükséges, hogy legalább 80-100-an legyünk az alakuló ülésünkön, az ország teljes területén el tudjuk kezdeni tevékenységünket.

Összességében a Vasasnak a legnagyobb hiányossága az, hogy nincs hangja. Kérlek benneteket, hogy segítsetek, ha mással nem is, csupán részvételetekkel. A további lelkes munkával, kultúrált szurkolással legyünk mi a Vasas hangja!

Amennyiben érdeklődsz, részt kívánsz venni, megnéznéd a weboldalat, vannak elképzeléseid, javaslataid, elolvasnád az alapszabály-tervezetet, vagy bármi mással tudod segíteni a Fan Club megalakulását és munkáját, írj nekem a post.mtibor@gmail.com címre! Szükség lesz a kapcsolattartásra, összejövetelre, alakuló ülésre van szükség, helyszínkiválasztással, stb...

Köszönöm segítségeteket, üdvözlettel: Módra Tibor