Tschaby Creative Commons License 2009.12.15 0 0 30262
...és végszóra... :)

Na szóval az este kicsit pilledt voltam már és lehet, hogy nem fogalmaztam elég pontosan. Bocsánat.

Van nekem jópár darab, nemtommilyenfa padlóm. 15cm széles 70-75cm hosszú és elég egyenletesen 43mm vastag. Nem görbék, szemre kb 1-2 mm-eket látok benne.

Az elképzelés, hogy a 120*80-as asztallapot nem úgy rakom össze ahogy szokás - 80-as oldallal párhuzamos padlók - mert olyan anyagom nincs, hanem a 120-as oldal közepén behegesztek egy T vasat, és így 2db 60cm-es padlóból jön ki a 120.
Tehát a padlók külön vannak. Egyébként nem terveztem táblásítást. Kellene? Lapos tiplivel, vagy a hengeressel?
A külön gyalulás benne van a pakliban, de ahhoz valóban transzportálni kell az anyagot. Nem egy nagy durr, mert megvan az ember a gyalugéppel, és a 12 darab sem igényel nyerges vontatót.
Ezzel a két bajom, hogy ő mikor ér rá - mert ő is csak hobbi szinten farigcsál - a másik, hogy nem akarok túl sokat veszíteni a vastagságból, merthogy az asztallap kerete 50-es szögvas aminek egész véletlenül 43mm a "belseje".

Mindeközben én olvasgatom a fórum régi beszólásait. Olvastam ott olyanról, hogy maróasztalt laminátorpadló maradékkal burkolt valaki.
Mennyi esélyem van arra, hogy ha egy kis maradékkal beburkolom a pad tetejét akkor az úgy áll ahogy kell? Hogy rögzítsem a lamináltat a padlókra? Ha ilyen megoldás lesz akkor is illene a padlókat meggyalulni, jól sejtem?

Hogy mennyi macera van egy x@r satupaddal !?
De mondjuk ha elképzelem, hogy kész állapotában festve, laminálttal a tetején milyen pöpec lehetne? Nem is tennék rá semmi olajos, koszos alkatrészt:)

Erzsébetinek köszönöm a gylaupados javallatot. Akkor hegesztek valamit a lábak alá :).

Előzmény: Kamelot (30261)