Taiszaki Creative Commons License 2009.12.14 0 0 1647
Ha tenyleg rendorok, testorok, stb.-k az "alapitok" akkor gondolom termeszetes igenykent merult fel bennuk az evtizedeken at tanult anyag letisztitasa, rendszerezese, stb., hogy a "kovetkezo generacio :)"-nak mar ne evtizedekbe keruljon a tanulas. Az eredmenyt a videon latjuk :)
Elso snitt (invverz szinekben): felso ("jegcsakanyos") kesszuras ellen karkulcs (korabbi elofordulas: Rex Applegete, Kill or get killed, 90. oldal), csak ott van meg egy tokonrugas, itt nincs. (Mas kerdes, hogy ekkora tavolsagbol ingabb lerugni kene a tamadot.)
Masodik snitt (ez is forditott szinekkel) botutes ellen: tul koran kijon a bot ala, ezert a bal karja kenytelen csusztatott vedesbol atmenni blokkolasba, mindez azt eredmenyezi, hogy tulsagosan a feje kozeleben leng a bot (es szetutik a konyoket, ha kicsit mas a tavolsag).
0:51, pisztolyos fenyegetes: a vedo egesz testtel indul, ezt konnyebben eszreveszi a tamado; a levitel csak csuklofeszites, nincs elokszitve. Utana az intezkedes ala vont szemelyt a hatan fekve bilincselni halalfejes hiba az osszes letezo rendvedelmi rendszerben.
1:17 mount: a tamado nem mountban van, csak terdelotamaszban, ezert a vedekezo ki tudja magat hernyozni addig, ahonnan mar at tudja forditani a tamadot. A leszoritasnal a vegen a tamado a hatan van, teljesen szabad a csipoje: ha nem sikerult rarakni a csuklofeszitest (amihez ket kez kell), akkor baj van. ("Don't try this in a bjj gym :)")
1:48-nal a karbolcsos bilincselesnel az aldozat pont a kezvaltasnal eltavolodik a faltol, azaz nem volt nekitamasztva (tul kozel voltak a labai a falhoz), ezenkivul elso karbolcsobe lett berakva az ember (az aldozat jobb kezet az intezkedo a bal kezevel fogja es a kez az aldozat mellett van), ezert a bilincseles elso feleben egyaltalan nem latszik az aldozat bal keze. Hatso karbolcsonel (az aldozat jobb kezet az intezkedo a jobb kezevel tartja az aldozat hata mogott) ilyen problema nincs.
A brutalitas nelkul feliratot nehez ertelmezni a gerinc- es csuklofeszitesek tomkelege kozott. Egy szetcincalt csulko/gerinc soha nem jon rendbe. A csuklo/ujjfesziteseknel nagyon nehez eltalalni a megfelelo kontrollt - tipikusan vagy kirantja a kezet az ellen, vagy szetmegy a csukloja.
Előzmény: kószák egyike (1642)