CBF600S Creative Commons License 2009.12.13 0 0 176418
Na akkor az autósokat lenéző, túlképzett, "szöcskelábúak osztályába" tartozók és a még éretlenek (zöldek) figyelmébe:
1. Tény: Az autósokról rengeteg bőrt lehúznak, ennek ellenére vissza semmit nem kapnak! A pénzükön viszont remek busz- és kerékpár sávok épülnek.
2. Autó ne mehessen be a belvárosba? Vigyázat: a RedBull, a kóla meg a zsemle nem gyümölcsök, és nem a belvárosi boltokban teremnek ám, hanem azokat bácsik viszik be az autójukkal, hogy a kis Demszkáj növendékeknek csak le kelljen támasztani a kecskét a bolt előtt, és minden helyben legyen. Akinek ez nem tetszik, annak megpakolt raklapot a hátára Zuglóban (szigorúan zöldövezetben), aztán lehet betekerni vele a belvárosba, teríteni a boltokba az árút.
2. A kerékpársáv mindig fel van festve, nem szezonális, az autós viszont egész évben szív miatta! A "de mi egészségesen élünk" alapon persze néhány hülye kucsmagomba tekeri télen is, aztán csodálkozik, hogy olyan reumája lesz, hogy a wc-re sem tud lerogyni segítség nélkül, 50 évesen az asszony törli a seggét. Nem baj, majd sztk alapon kéri az ingyenes beutalót a "termálba". Tiszta haszon...
3.Januártól behajthatnak egyirányú utcába, forgalommal szemben is! Ennek annyira nem érdemes örülni, tudniillik mindezt a közlekedésben résztvevő legvédtelenebb és leggyengébb járművel teszik majd. Sem ezen szabálynak, sem a majdani alkalmazóinak nem jósolok hosszú jövőt.
4. És a végül, a "főfutár" pozícióra hajtó, ambiciózus futár kerekesekhez egy kérés (TISZTELET A KIVÉTELNEK!): ha az autók közötti cikázás, forgalommal szemben történő közlekedés, járdáról hirtelen az úttestre leugratás stb. közben valami nem sikerülne tökéletesen, akkor nem ám mindjárt az autósra haragudni és morcosan tekingetni a tepsiből vagy a fekete zacskó alól...