ctvi Creative Commons License 2009.12.13 0 0 19918
Hát elég durvának tűnt nekem is, de szegény pont beleszaladt.....Őszintén szólva engem is megdöbbentett a dolog.

Én is átéltem ilyen procedúrát a sógoroknál, és északi szomszédainknál is, de nekem a progik, windows, office is hivatalosak, így 3 óra leteltével (ennyi idő alatt leellenőriztek mindent) elengedtek. Megköszönték a közreműködést, de nem kértek elnézést.... Az ellenőrzési eljárás során lobogtatták az ítéletet, megemlítve hogy jobb, ha előre szólok, és nem Ők találják meg, mert akkor a "magyar kollega" sorsára jutok..... (6-12 órára bárkit visszatarthatnak) Egyébként akik járnak arrafelé tudnának mesélni érdekes történeteket az AF-es alvázszámokról, stb.----

Valószínűleg időnként tartanak ilyen akciókat, ugyanis nem csak engem, hanem a hazaiakat is ellenőriztek, és mindenki gépét átnézték. (filmek, progik, Windows, Office stb.)

Van sok legális program a VAG-COM-os kívül is, hobby célokra ilyenekkel érdemes kezdeni, de ha valaki belemélyed a diagnosztikába, mindig egyre több és több dolgot szeretne megtudni az autójáról, és a későbbiekben nagyobb tudású drágább műszereket fog keresni, és az esetek többségében ez a VAG-COM lesz.

Szerintem az a legnagyobb probléma, hogy a diagnosztikai műszerek árai, nem a magyar átlagos szerelő jövedelméhez vannak tervezve. Számoljon mindenki utána, hogy milyen "áldozatot" kíván egy bármilyen műszer beszerzése egy nyugat-európai, illetve egy magyar szerelőtől...

Az emberek többsége tényleg nem tudja, hogy mit vesz, vagy rendel külföldről az interneten, sokszor csak akkor döbbent rá, hogy nem legális dolgot vett, amikor a vámon elkobozzák, és eljárást indítanak. Elég veszteség, ha elkobozzák tőle, és bukja a pénzét az ember.....

A szervízeket felkereső autósok többségét pedig csak az érdekli, hogy az autóját a legolcsóbban megcsinálják, és nem érdekli, hogy milyen drága műszerrel dolgozik a szervíz.

Üdvözlettel: Jani
www.ckvi.hu