nemezis 2 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 226

Túl azon, hogy a baloldali értelmiségieknek szerepe volt és van abban, hogy, a bevándorlás ilyen társadalmi feszültségeket okozott, és abban, hogy a nemzeti identitás gyengülése elbizonytalanítja és kiszolgáltatottá teszi az embereket. Az identitás gyengülése az ami a fogyasztói társadalom kritikátlan elfogadását lehetővé teszi, mert a szilárd belső azonosságtudat, szilárd belső értékrendet is jelent.

A belsőleg irányított emberek, jobban ellenállnak azoknak a külső elvárásoknak, és jobban ellenállnak a reklámipar csábításának is.

 

A multikultin alapuló modell, mely tehát ,- nem az elfogadáson és nem az egymásmellett élésen , hanem az erőszakos fordított reintegráción alapul- megbukott, hiszen az identitásában elbizonytalanodott "őslakosság"-ot akarja a "bevándorlókhoz", vagy más, korábban védelemre szoruló csoportokhoz integrálni.

 

Az bizonytalan identitás azonban , szélsőséges eszmék, kritikátlan elfogadásában is megjelenhet valamit manipulálhatóvá kívülről irányítottá tehet tömegeket.

 

Ennek alapján az identitás-rombolás, egyik eszközévé válik a fogyasztásnak és a befolyásolhatóságnak, vagyis tökéletes alattvalóvá teheti az állampolgárokat....

 

Előzmény: nemezis 2 (224)