solider Creative Commons License 2009.12.12 0 0 3257

Üdvözlöm a fórum tagokat!

 

Mint hozzá nem értő szeretnék tanácsot kérni!

 

A probléma a következő: Van egy Fiat Ducato teherautó kb. 15m3 zárt szigetelt raktérrel. Az autót munkára és benne alvós hosszabb kirándulásokra használjuk. Most, hogy hidegebb az idő szeretnék bele állófűtést, hogy télen is kihasználható legyen.

 

Ki néztem a Webasto Air Top 2000-es típust. Elmentem egy céghez akik lakóautó beépítésekkel foglalkoznak és azt mondták, hogy az autó aljára szerelnék fel (erre a célra készített fémdobozba), mert hangos és ha esetleg szivárog valami, nem fulladunk meg bent az autóban.

 

Ezek után találtam az Interneten 20%-kal olcsóban ugyanazt a készüléket egy másik szervizben, de ott azt mondták (ők főleg buszokba szerelnek), hogy kívülre nem szerelhető a készülék, még zárt dobozba sem, mert nem vízhatlan, visszahűl a bevezetett meleg levegő stb. Ráadásul azt is javasolták, hogy az eggyel nagyobb Air Top EVO 3900-es készüléket tegyem be, mert nem lesz ereje a kisebbnek felfűteni ezt a teret. De az csak a raktérben a padlón férne el. Nekem, meg ott útban van, és még lehet, hogy hangos is, nem lehet mellette aludni.

 

 

Kérdés:

 

Mennyire hangosak ezek a készülékek? Lehet mellettük aludni?

Biztonságos az, ha az alvótérben üzemel?

Lehet kívülre szerelni vagy nem?

Mit javasolnátok, mekkora teljesítményű készülék kell ide?

 

Köszönök minden infót és segítséget előre is!