Mr Spock Creative Commons License 1998.12.09 0 0 111
Kedves Merchand,

Irod:
"Nem hiszem ,hogy helyes az USA-ra hivatkozni, mert ahol már egy vacsorameghívás is sexuális zaklatásnak számít akkor ott valami nem stimmel."

Valaszom:
USA semmi ilyesmiben nem mas mint akarmelyik Europai orszag. Csak neha elobb tortennek meg dolgok, de aztan a legtobb esetben atterjednek Europara is. Maga az a teny, hogy egy civilizalt 260 millio embernyi orszagban egy ilyen egyaltalan kialakulhat, mar maga kell hogy jelentsen valamit. Es jelent is.

Eloszor idezem onmagamat egy elozo levelbol:
"Evezredeken keresztul ez egy nagyjabol termeszetesen elfogadott tenykent volt kezelve: a ferfi
kergette a not, a no neha megengedte, neha nem. Nagyon hasonloan ahogy ez a termeszetben a
legtobb allat kozott van. A him kerget, a nosteny enged. A kergeteshez tobb osztokeles kell mint a
megengedeshez, ennyire egyszeru az egesz. A tobb osztokeles a termeszetben nemi vagykent
ismert. Es az ember is egy emlos allat. Ez a magyarazata annak, hogy a ferfiak jobban kivanjak."

Es most tovabb fuzom a gondolatot:
Evezredeken keresztul, a ferfiak izomfolenye ki volt egyensulyozva a noknek szexualis folenyevel (annyiban, hogy a nok a kevesebb nemi vagy miatt jobban voltak kepesek manipulalni, kontrollalni szexualis impulzusaikat. Nem veletlen, hogy a prostitucio a legelso dolgok koze tartozott az emberi tarsadalmakban). Aztan jott az ipari forradalom, ami az izomerot egyre lenyegtelenebbe tette. Es ahogy a technologia fejlodott, ahogy az izomero egyre lenyegtelenebbe valt, ugy novekedtek a noi "egyenjogusagi" mozgalmak. Ha megnezed, ezeknek a kialakulasa teljesen egyenes aranyban van az adott orszag iparosodasi szintjevel. Az evezredes egyensuly elkezdett felborulni. Es ha jol odafigyelsz, ezen mozgalmak egyik szerves reszeve valt a kulonbozo szintu "szex-kontrol". USA jelenlegi szituacioja nem mas, mint ennek a jelenkori "legelorehaladottabb" formaja. Ugyan nem elek Magyarorszagon 26 eve, nehezen tudom elkepzelni, hogy valamilyen formaban ez meg egyaltalan ne mutatkozott volna meg ott is.

Szereny tudtommal, nem letezik semmifele mozgalom a ferfi nem altal, ami a szex valamilyen formaju szabalyozasara torekedne. Pedig ha ez a dolog egyenlo alapokon nyugodna, egy ilyennek ugyanugy leteznie kellene. Tehat, megintcsak azt a tanulsagot kell levonnom, hogy nem nyugszik egyenlo alapokon. Eppen azert, mert az atlag ferfi, atlagosan, jobban kivanja a szexet mint az atlag no.