Köszönöm a hozzászólásokat!
Elemeket használok, mert régebben egy fotós ismerősöm azt mondta, hogy azzal rövidebb idő alatt tölt újra. (Ha ez így értelmezhető magyarul :))
4 elem van a vakuban.
Én is sokallok egy műanyag dobozért 62 v. 18 eFt-t. Ám mivel nem foglalkoztam a témával még soha, hogy aki napi gyakorlatban van biztosan szintén belefutott ezekbe a problémákba és mivel leleményes emberek vagyunk, biztosan van rá vmi amatőr megoldás is.
Spéci csati 3 tűs.
Nemtom minek kellene bemenni rajtuk? Vagy ki is?
szokások:
drága elemeket megveszem és beteszem. Eltelik 1-2 hónap. Elkezdek fotózni. Ősztől tavaszig nem tudom nélkülözni a vakut és kb tíz kép után (ex has) elkezd nőni a töltés idő ezért aztán vagy elcsattintok egy sötét képet vagy lemaradok a pillanatról. Idegesítő. Kicsit pihen, pár képig megint tűrhető. Amikor az idő kb 10 másodpercig felkúszik, használhatatlannak minősítem és csere. Évente 3 elemcsomagot használok el. Egy csomaggal érzésre 100-150 képnél többet nem készítek, de soha nem számoltam még eddig. Szeretek plafonra vakuzni, de amikor gyengül a szerkezet nem tudok mit tenni direktbe kell villantani mert azt még bírja.
Ezekből arra következtettem, hogy ezeknek az elemeknek a "kapacitása" kicsi.
Úgy gondolom, hogy +4 akksi se tudna ezen annyit javítani amennyivel több bosszússágot okoz a két pakk töltése (1 nap ? ) vagy egy óriástöltő ára.
Szívesen barkácsolok, még hevedert is varrok, meg áramkört is építek ha kell. Különösen ha már van tapasztalatotok az ügyben és megosztjátok velem, de nincs kedvem belekezdeni egy hónapokig tartó gyűglődésbe, ami a csatlakozó keresgélésével megy el + míg rájövök (ha) mi az a 3 tüske. Miért van az elemtartón még egy csatalkozó ami kioldózsinórra emlékeztet?