Astrojan Creative Commons License 2009.12.10 0 0 57130

Nagyon egyet tudok érteni veled néhány dologban, csak sajnos (még) kevésben,

 

Vagyis mindig szükség van a leírásánál a téridőre.

 

Hát én erről beszélek. A LEÍRÁSNÁL. Ezzel semmi baj nincs, a leíráshoz szükség van a téridő fogalomra.

 

De ezt összekeverni azzal, hogy akkor a valóságban, fizikai értelemben is létező a téridő, vagy a tér vagy az idő, amit meggörbítesz és akkor annak hatása lesz az anyag mozgására, az képtelenül nagy butaság.

 

Gluonok nincsenek mert nem kell a magba, 2 protont egy elektron ragaszt össze, 2 ilyen pep egységet pedig mágneses erők tartanak össze amit a DVAG működtet, ez lesz az alfa részecske, jó stabil.

 

Alfarészecskékből alakul ki egy külső abroncs, ezeket mágneses erők tartják össze, de csak akkor ha már létezik egy belső mag amire ez az abroncs ráépülhet. Szóval nem kellenek gluonok.

 

Kvarkok meg egyszerűen nincsenek, ez az egész kvark dolog egy tévedés, nem véletlenül nem látott még senki kvarkot. Nem kell a modellemhez.

 

Amúgy kösz a pozitív hozzáállást.

 

 

AA 57123, Ha ..a proton és a pozitron ..ugyanazokból az elemi részecskékből áll, akkor miért különbözik a proton tömege a pozitronétól..?

 

Azért, mert nagyenergiájú fotonokból protonok (és antiprotonok) keletkezhetnek, a megfelelően kisebb energiájú fotonokból pedig pozitronok (és az elektronok). Mind ugyanabból képződtek párkeltéssel, csak az energiájuk, frekvenciájuk különbözik.

 

"Antianyag" ebből következően nem létezik, mert mindkettő ugyanabból az összetevőkből áll.

 

Ebből a szempontból az elektron lenne a proton antianyagpárja, és szét is sugárzódnának ha az elektron "fel tudna szállni" a protonra. De a frekvenciájuk extrém különbözősége miatt nem tud felszállni rá, ezért vannak meg szépen egymás mellett az atommagban. Ha a proton frekvenciáját, (belső)energiáját le lehetne csökkenteni valahogy az elektron szintjére, akkor szétsugárzódnának (annihiláció).

 

Azt remélem érted, hogy a tömeget a tóruszban mozgó graviton és a körülötte keringő töltés tehetetlensége adja, a nagyobb frekvenciához nagyobb tömeg illúzió kapcsolódik. Higgs bozonok meg nincsenek.

 

Előzmény: Aurora11 (57122)