barka Creative Commons License 2009.12.07 0 0 440

Markó óriási taktikai hibát követett el. Nevetség tárgyává tette magát is és a pártját is. Politikus ekkorát nem hibázhat...

 

"Markó gratulált Geoanának

2009-12-06 22:25:11

 

Markó Béla, az RMDSZ elnöke gratulált Mircea Geoanának, aki a legtöbb exit-poll eredménye szerint megnyerte az elnökválasztást.

Markó elmondta, hogy annak ellenére, hogy az RMDSZ nem volt érdekelt a második fordulóban, a többi párthoz hasonlóan komoly figyelemmel követték végig a vasárnapi eseményeket. A Szövetség elnöke szerint azért volt alacsony a Hargita és Kovászna megyékben tapasztalt részvételi arány, mert a jelöltek nem vették észre, hogy a tét a magyarok számára is magas volt.

„Mi Mircea Geoanát támogattuk ebben a versenyben, mivel ő és pártja a változás ötletét támogatták, azért, mert egy új kormányt akarnak létrehozni, és az élére Klaus Johannist akarják állítani” – mondta Markó.

Az RMDSZ elnöke előbb megvárja a választások hivatalos végeredményét, majd az új kormány összetételét kezdik tárgyalni. „Ha kedvezőek lesznek a feltételek, az RMDSZ is hozzájárul a többség kialakításához” – fejezte be."


manna.ro/agerpres