Astrojan Creative Commons License 2009.12.06 0 0 57068

A Föld nem a Nap gravitációját árnyékolja, a Napnak nincs gravitációja amit árnyékolni lehet.

 

A Föld a DVAG sugárzást árnyékolja. Ez a DVAG sugárzás a Nap felől jövet egy kicsit gyengébb mint a többi irányból, mert a Nap kiszűrte belőle azt ami neki jár. Érted ?

 

Az árapályra a nyomó gravitációnak semmiféle extra hatása nincs a vonzó gravitációs elképzeléshez viszonyítva, pontosan ugyanaz a helyzet mintha vonzó modellt próbálnál alkalmazni, az árapályerők ugyanazok mint a vonzó modellben. Csak nem húz hanem nyom, ennyi a különbség, de ez fizikailag ekvivalans.

 

A gravitonáramos fékeződésre tett megjegyzésed alapján szerintem nem is érted, hogyan működik a nyomó gravitáció.

 

Nem arról van szó, hogy a Föld pályasebesség vektor irányában akadálymentesen haladnak át a Földön a gravitonok, hanem arról, hogy ebben az irányban kiegyenlítik egymást az egymással szembejövő gravitonok, mert nagyjából ugyanannyian vannak. A különbség ha van (mert elképzelhető, hogy van) olyan kicsiny, hogy nem mérhető. Ez köszönhető pl a gravitonok extrém nagy sebességének, vagy a fene tudja még minek.

 

A Nap irányából kevesebb graviton érkezik a Földre mint a Föld másik oldala felől, de ezek ugyanolyan módon mennek át a Földön mint az erre merőleges irányú gravitonok.

 

Különben Eötvös is itt tolta el, Ő is úgy vélte, hogy a Nap gravitációját árnyékolja a Föld. Nincs a Napnak ilyen értelemben gravitációja. A Nap is szűri, meg a Föld is szűri a DVAG-ot. De olyan nincs, hogy a Nap gravitációját szűri a Föld, ez abszurd. Aki ezt írta ostobaságot írt.

 

Előzmény: ivivan (57067)