skala Creative Commons License 2009.12.04 0 0 187

Sziasztok!

 

Mit lehet csinalni,ha a 40 lakasos tarsashazunkban a kozos vezetek foldelesebe nem egyeznek bele a lakok? Egyaltalan nincs foldeles regi berhazunkban,nemreg eszleltem,illetve villanyszereloi vizsgalatokkal igazolodott feltevesem.

 

A kozos kepviselo tuzvedelmi,erintesvedelmi szabvanyossagi felulvizsgalatokat nem vegeztet,illetve errol szolo regebbi dokumentumokat nme tud felmutatni, ,,,minek koltse ilyenekre a haz keveske kis penzet?"

 

A helyettese a foldszinten lakik,ferje ugyes ezermester,nekik biztos van foldelesuk,gondolom,szondat vertek le a pincebe,tehat neki nme erdeke,hogy legyen foldeles,tiltakozik is rendesen.Allitolag azert,mert a nme fizeto lakok hlelyett is majd nekunk,neki kene ezt is fizetni,mar igy is ketmillio a haz kintlevosege.

 

Attol tartok,hogy meg azok a lakok is ,akik alairtak a rendkivuli  kozgyulest osszehivo

ivet,meg ok is visszakoznak,ha megtudjak,hogy akar 50 -200 E Ft lesz a koltseg lakasonkent a lakas nagysagatol fuggoen.Maskepp viszont nem oldhato meg biztonsagosan lakasom erintesvedelme,illetve a tobbieke sem.Most egyenkent beszelek minden lakoval,es tajekoztatot osztogatok,hogy miert olyan veszelyes,hogy nincs  rendes foldelesunk.

 

Jol tudom,hogy ez a munkalat nem tartozik a rendes gazdalkozdas koret meghalado kiadasokhoz? Abban az esetben az SZMSZ szerint 4/5-os szavazattobseg kene.

 

Es meg igy ir:

A kozgyules akkor hatarozatkepes,ha azon az osszes tulajdoni hanyadnak tobb,mint a felvel rendelkezo tulajdonostarsak jelen vannak. A megismetelet kozgyules a jelenlevok tulajdoni hanyadara tekintet nelkul hatarozatkepes.a kozgyules hatarozatat a jelen levo tulajdonostarsak tulajdoni hanyada alapjan szamitott egyszeru szavazattobbsegevel hozza meg.

 

Azaz ha az elso rendkivuli kozgyules sikertelen es masodikra is csak harman jonnek el,es abbol ketten igennel szavaznak,akkor a tobbi 38 lakastulajdonos kesobb nme pampoghat,hogy miert kell nekik fizetni? /50 -200 E Ft!/ Ez igy valoban ervenyes szavazas lesz?

 

Hogy zajlik az ilyen felujitas? A kozos kepviselonek a lakok ele kell terjeszteni tobb kivitelezo arajanlatat es a lakok donthetnek? Mert lehet,a kozos kepviselo egy cimborajat hivja,aki nem a legmegfelelelobb erre a feladatra...

 

Elore is kosz a hozzaszolasokat.

 

s.