skala Creative Commons License 2009.12.04 0 0 186

Sziasztok!

 

Mit lehet csinalni,ha a 40 lakasos tarsashazunkban a lakok nem egyeznek bele a fovezetekhez foldeles bekotesere? Mert jelenleg nincs foldeles a regi berhazunkban !

A kozos kepviselo tuzvedelemi ,erintesvedelmi  stb. szabvanyossagi felulvizsgalatot nem vegeztet,errol szolo dokumentum egyaltalan nincs a hazunknak,hogy valaha csinaltattunk volna ilyet! Allitasa szerint csak akkor kell csinaltatnia ilyet,ha arra kozgyules ot felhatalmazza,mert   ,,nem akarja a haz keveske kis penzet ilyenekre kolteni"!

 

Az SZMSZ igy ir:

A kozgyules akkor hatarozatkepes,ha azon az osszes tulajdoni hanyadnak tobb,mint a felevel rendelkezo tulajdonostarsak jelen vannak.a megismetelet kozgyules a jelenlevok tulajdoni hanyadara tekintet nelkul hatarozatkepes.A kozgyules a hatarozatat a jelen levo tulajdonostarsak tulajdoni hanyada alapjan szamitott egyszeru szavazattobbsegggel hozza meg.

 

Azaz ha most rendkivuli kozgyulest hivatok ossze,es nem jonnek el sokan,es megismetelt kozgyules lesz,akkor utana mar ha harman eljonnek es abbol ketto igennel szavaz,akkor meglesz a foldeles a fovezeteken?....Akkor koteles a tobbi

nem jelenlevo 37 lakas tulajdonos fizetni,akkor mar nem pampoghatnak? Nem kis koltseg,lakasonkent akar 50 -200 E Ft ,nagysagtol fuggoen.

Ez tenyleg igy lenne?

 

Ugy tudom,hogy ez nem tartozik a rendes gazdalkodas koret meghalado kiadasokhoz,a foldeles kialakitasa./Az SZMSZ akkor 4/5-os szavazattobbseget irna elo./