ZSOTYESZ Creative Commons License 2009.12.02 0 0 113
  • Hogyan lehet egy adás után kitenni egy riportert? Amikor felvették nem tudták, hogy „a vibráló személyisége” és „oknyomozó a természete”? Ha pedig a stílusa nem verte ki a biztosítékot a múlt héten, akkor miért nem ültek le vele egyeztetni arról, hogy mit akar a szerkesztőség (és nem a tévéelnök!) látni a képernyőn, és mit tud ő nyújtani ehhez képest?
  • Ha ez nem tették meg, és mindenképp ki akarják tenni (mert az mindegy, hogy belsős vagy külsős, ha egyszer vele kezdtek egy új műsort), akkor miért kell szánalmas hülyeségekkel indokolni, amiből kiderül, hogy a közszolgálati szóvivőnek még elviekben sincs fogalma arról, mi várható el egy közéleti műsor és a politikusok viszonyáról? („Fontosnak tartjuk, hogy műsorvezetőink ne bántsák meg a riportalanyt.” vagy „A műsorszerkesztési elvünk, hogy a parlamenti pártok képviselői egyaránt otthon érezzék magukat a stúdiónkban.”)
  • Amíg a Mesterházy-interjúban tényleg sok a „vibráló” Apáthi-Tóth-ból, addig a Szijjártó-interjút inkább nézem, mint bármelyik a Nap-keltét.
  • http://antagon.blog.hu/2009/12/01/artatlan_hunvald_vibralo_oknyomozo_apathi_toth_szanalmas_tevek