Fydo Creative Commons License 2009.12.01 0 0 198138
Szia,
én elbeszélgetnék a kedves gyerkőc szüleivel. Bár szólok előre, hogy semmit sem fog érni, sőt még nekik fog feljebb állni. És még örülhetsz, ha nem küldenek el melegebb éghajlatra.

Ugyanaz a szituáció történt velem 7 évvel ezelőtt. Akkor még 3 rotti kan sétálgatott az első kertben. Szomszéd kisfiú - akkor 7 éves-, amikor jött haza az iskolából a szülőkkel egy botot húzott végig minden áldott nap a kerítésünkön. (fa kerítés az utca felé). Egyszer aztán szóvá tettem a kedves családnak, hogy nem kéne, mert egyszer ha az utcán találkoznak, vagy valahogy átmegy a kutya csúnya vége lehet a dolognak. Na akkor megkaptam a magamét, hogy milyen bunkó paraszt vagyok, meg feljelentenek, hogy harci kutyákat tartok, meg kiírtják a kutyákat, etc. etc.
Hát szó, mi szó pár nap múlva arra kelünk a férjemmel, hogy valami állat nagyon fekszik a csengőnkön. Kinézek az emeleti erkélyen és látom, hogy a szembe szomszéd az, aki eddig még köszönni sem nagyon köszönt. Észrevett és elkezdett kiabálni, hogy menjek azonnal, mert a szomszédba átmentek a kutyák és rettegésben tartják a családot. Hát kirohanok és látom, mindhárom kutya a szomszédnál. (Kibontották a drótkerítést.) Megyek át hozzájuk és látom milyen összhangban dolgoznak a kutyáim.
Arni a ház első ajtajánál őrködik szigorú tekintettel, Arkó a ház hátsó bejáratánál feszít feszült figyelemmel, Maffia pedig a hátsó kertkaput bitorolja. Hát mint kiderült a gyerkőc szokásához híven jött a bottal, kutyák sietősen átszakítva a kerítést utána. Mivel a hátsó bejáraton ment be így elkezdték azt őrizni, majd elöl ki akartak jutni a házból, így az egyik kutya odaállt tüntetőleg. Szerencsétlen apuka meg a nagy kiabálásra rohant volna a házba a kertből, de ő is szembetalálkozott egy kutyával:-)))

Mikor ezt megláttam, egy fütty és a kutyák szépen hazajöttek.
Azóta lényeges változások történtek. Már másnaptól kezdve a család csak a műúton mert közlekedni a járda helyett és ez a mai napig így is van. A kutyák (már csak 2 :-(( ) azóta is tombolnak, ha náluk csak a bejárati ajtó is kinyílik. És azóta már palakerítés van közöttünk.

Amúgy csendben megjegyzem, hogy nagyon büszke voltam a kutyáimra akkor is és most is. Hogy ilyen fegyelmezetten viselkedtek. Nagyon nagy baj is történhetett volna. Úgyhogy egy tanácsom van csak. Biztonságos kerítés!!!!!
Előzmény: nancsa85 (198135)