naox Creative Commons License 2009.11.28 0 0 1765
az ilyen kerdesekkel az a baj, hogy az ember nem tudja, hogy mennyire van kepben az illeto. Olajat melegiteni futopatronnal lehet egy tok artatlan dolog is, de siman kisulhet belole valami orulet is. Ha nem valaszolunk, akkor esetleg megy a delikvens a feje utan, es csinalja a tragediat ha igen, akkor felreert, es csinalja a tragediat. En ilyenkor megprobalom kitalalni, hogy mit is akarhatott kerdeni. Ez vagy sikerul, vagy nem.
az olaj patronos melegitesenel az orult tuzveszely mellett az a masik rakfeneje, hogy ugye a patron felulete brutalisan tulmelegedhet. Lokalisan 40-50 fokkal melegebb lehet, mint a beallitott ertek, es -szemben a vizzel- az olaj tud bomlani, tehat szep lassan egy fekete szutyok (katrany) vonja be a futopatront, ami ugye hoszigetel, a patron meg jobban tulhevul, etc. Ha van belso vedelme, akor csak leeg, ha nincs, vagy pl. kikotottek, akkor elobb-utobb meggyullad a katrany, az olaj, a haz, a kerulet.
Es talan a legnagyobb gond, hogy amikor olajrol beszelunk keves embernek ugrik be a hokozloolaj, amit direkt ilyen celra gyartanak (es annyira nem is draga). Sajnos az amatorok hajlamosak pl. faradtolajat, vagy (te-jo-eg!) novenyolajat hasznalni.
Előzmény: locsemege (1764)