szipucsu2 Creative Commons License 2009.11.27 0 0 7
Márpedig ez önzés. Saját érzelmei érdeklik, nem az, hogy megadja a gyereknek a legtöbbet, amit csak megadhat, hogy egészséges családban nőhessen fel.

Nem tudom, Te milyen családban nőttél fel. Apa nélkül? Mert ha nem, akkor előbb azt meg kéne próbálnod, vagy megismerni közelebbről olyan emberek problémáit, akik apa nélkül nőttek fel. Érdemesebb lenne először ezekről a dolgokról elbeszélgetni higgadtan, nyugodtan, mielőtt álszentséget vagdosol a fejemhez.

Nem elvileg, hanem igenis szüksége van egy gyereknek mindkét szülőre. Ha mégsem így történik, oké, kibírják, de milyen áron? Kérdezz meg pszichológusokat a témáról, pl. milyen szerepe van az apának abban, hogy a gyerek ne legyen akaratgyenge, stb., stb.

Ha valakinek hóbortjai vannak és annak akar élni, hát mit lehet tenni, tegye, ha nagyon muszáj, de lehetőleg csak addig, amíg ezzel nem árt másoknak, pl. nem determinálja saját gyereke sorsát már előre a hülyeségeivel.

Nem mondtam, hogy egy alkesz brutál apa jobb, mint a semmilyen. Nem tudom, ezt miért feltételezed, hiszen célzást sem tettem rá. Ez külön téma lenne, és nem is kívánok állástfoglalni arról, hogy a semmilyen apa jobb-e vagy az alkeszbrutál. Egyik se jó, ebben biztos egyetértünk.
Előzmény: sub_rosa (5)