SinnerSolo Creative Commons License 2009.11.27 0 0 463
a második K10 az K7 akar lenni :)

amúgy nem bírom magamban tartani:

Az állandó tesztelgetések miatt ma már ismerősként kezelem a nikont és a canont is, hisz majdem annyit lövök velük mint a saját gépemmel. Rá kellett jönnöm, hogy számomra a legjobb gép a k10d-istds-d300 párosításából jönne ki. (tudom, a bigámia illegális) Rá kellett jönnöm, hogy váltani nem is olyan nehéz.

A pentax számomra rossz irányba indult el. Én is váltani fogok, csak azt nem tudom mikor. Ilyesmi történik minden márkánál, minden nap.

A baj az, hogy a Pentax mostanra már tényleg ezer sebből vérzik. Gond az, hogy nincs jó stratégiai partnere, hogy ágyba bújt már mindenkivel, de mind lekurvázták. Belement egy kényszerházasságba és lássukb be, kiállították az út szélére. Nincs elegendő piaci részesedése és bevétele az önálló léthez. Végül és leginkább nincs határozott stratégiája!!!

A K10 szakított az apró gépek sorozatával, a Km szakított a nagygépekkel, a K7 szakított a szép, és logikusan, gyorsan kezelhető gépek hagyományával. Meg tudja valaki nekem mondani, hogy az elmúlt 5év eredményeire egy egyest fektetve, az egyenes merre mutat? Ugye görbül és feszül? Hol van a 645D? Persze tudom, a jövőben, de ki fogja megvenni? A műtermek tényleg nem bohóckodnak megbízhatatlan márkákkal. Az amatőrök meg vesznek egy olcsó fullframe gépet és nagyon kielégülnek tőle.

Mi van az objektívekkel? Hol van a kínálat? Van "USM" de lassú. Van nagytele, de csak f4. Van két értelmes középátfogású f2,8, de több a baj velük mint a kormánnyal.

Én egy szétkaszabolt és egyre hisztérikusabban kapkodó céget látok. Nem hiszem, hogy képesek lesznek a következő egy évben elkészíteni számomra a következő jó vázat.
Előzmény: SinnerSolo (460)