"Amiről én beszélek,azok TÉNYEK !"Vagyis a szükségszerűen korlátozott ismereteid alapján "tények"-nek elfogadott, általad "tények"-nek vélt - valójában kompromisszumos megállapodások (mint az áram iránya) - , azaz amiket te "tények"-nek hiszel, tehát "tények"-be vetett hited. Ez is egyfajta hit.
"Amiről meg te beszélsz......üres szavak"Igy van. Üres szavak a számodra. Mivel a teszámodra nem bírnak tartalommal, mert tartalmuk (lényegi részük) jelenleg kívül esik a Te látókörödön.
"Kizárom a feltételes módot,remélem,hogy soha nem megy el az eszem"Megint csak igazad van, hiszen ami még nem jött meg, az hogyan mehetne el? :)
"A világot nem hinni kell,hanem megismerni,élni benne,és tapasztalni általa!"Erről beszélek, a megtapasztalásról. Nem kell elhinni semmit, meg kell tapasztalni. Örülök, hogy közös nevezőre jutottunk.
"....sajnos a rossz, több mint a jó.....ennek oka,az emberi negatív tulajdonságok....többnyire.. (...remélem,ezt nem kell magyaráznom..)"Ez attól függ, hogy a szemlélő mit hajlandó észrevenni. "Minden rosszban van valami jó." Mondják, és valóban, mindenkiből kihozható a jó tulajdonsága, csak jó oldaláról kell megközelíteni. A jóindulatban, a szeretetben és a másik ember tiszteletében hiszek.
"ÉN , a törzs fejlődés által létrehozott ,milliónyi életforma,egyik fajának vagyok a példánya,annak a fajnak,amelyik öntudattal is rendelkezik,egyedülálló módon itt a földön,ennek az összes következményével együtt. Egy individuális lény szabad akarattal"Okés, most már tudjuk, hogy az élőlények melyik csoportjához tartozónak gondolod magad, azonban még mindig nem válaszoltálarra a kérdésre, hogy "KI VAGY TE?"
Még próbálkozz egy ideig nyugodtan :) Azt azért elárulom, hogy a koreai Zen-nek ez a tantétele, vagyis a "Mi vagyok én?" kérdés. Ha utánanézel megérted miért.
Vagy, ha ez túl bonyolult kérdés megválaszolhatod azt is, hogy a pohár amiből iszol "AZ MI?" Ne a funkcióját, a színét alakját és egyéb tulajdonságait írd le, hanem azt, hogy a pohár "AZ MI".
Ez csak egy példa arra, hogy meddig terjed és hol vannak a logikus gondolkodás, az "ész-szerűség" határai.
"Soha ne keverd a hitet,a személyes, tárgyilagos,bizonyítékokon alapuló meggyőződéssel !"Vagyis a meggyőződés azonos lenne, a személyes és "tárgyilagos" (azaz tárgyi alapú) bizonyítékokon alapuló mivel? Hittel? Ebből kimaradt a logikai következtetéseken alapuló meggyőződés azaz hit.