menroting Creative Commons License 2009.11.26 0 0 280
Vajon milyen csillagászati történésbe helyettesíthető be ez a részlet ?

"Ekkor Ré szemét a földre irányította, és az emberek a sivatagba menekültek, mert szívük elszorult a félelemtől. De az istenek üldözőbe vették őket. Az emberek a hegyekbe rejtőztek; az istenek azonban megkérték a nap urát, küldje szemét az összeesküvők után. Ré kiemelte szemét, és a szem alászállott Hathor istennő alakjában. Hathor rettentő pusztítást végzett az emberek között, majd visszatért Ré színe elé."
Ré szeme tán Napfolt ?
Ré kiemelte szemét tán Napkitőrés ?

"Egy-egy napkitörés alkalmával a kiszabaduló plazma mennyisége és sebessége is jelentősen nagyobb a napszél átlagánál. A nagyobb napkitörések (angol rövidítéssel CME, vagyis coronal mass ejection - koronatömeg-kitörés) során kiszabaduló plazma áramlása másodpercenként akár többezer km is lehet, ám az átlag néhányszáz km/s, azaz a Földünket a napkitörést követően néhány nappal éri el a plazmaáram. "

"A térben és időben változó sebességű és intenzitású napszél hatással van a föld mágneses terére, amit a felszínen mért térerő nagyságának és irányának a megváltozásából érzékelhetünk. Ha például egy napkitörés során elinduló részecskefelhő egy-két nap alatt eléri a Földet, akkor a változás olyan mértékű is lehet, hogy a pólusok közelében az iránytűk össze-vissza forognak. A hullám megbolondíthatja az elektromágneses berendezéseket, a műholdak elektronikai rendszereit, s zavart okozhat a mobilszolgáltatásban is."

"A természetgyógyászok is felfigyelnek az ilyen napkitörésekre. Véleményük szerint ugyanis ezek drasztikus hatással vannak az emberi szervezetre is: átmenetileg legyengíthetik immunrendszerünket. Sokat vitatott kérdés továbbá az is, hogy a Nap működése, így a napkitörések hatással vannak-e bolygónk időjárására. Lassan egyetértés alakul ki abban, hogy igen. Megfigyelések szerint a nagy napkitörések idején, valamint utána, szélsőséges időjárási jelenségek mutatkoznak. "

"Megparancsolta, hogy az emberek rejtekhelye körül árasszák el a földeket a sörrel"
A sőr tán megvédheti az embert a káros hatásoktól ? :-)
Előzmény: calyx71 (276)