Bodzaakutya Creative Commons License 2009.11.25 0 0 45196

sziasztok!

 

Kutyaneveléssel kapcsolatosan lennének kérdéseim.

 

1.) A kiskutyám még nincs túl az oltásain, így nem vihető még utcára. Szegény nagyon unatkozik otthon, pedig legtöbb 3-4 órát van egyedül. Ilyenkor mindent szétrág, (pedig elég kutyabiztossá van téve a lakás, de ebben még fejlődnünk kell), illetve bepiszkít.

 

2.) Lassan egy hónapja küszködünk a szobatisztaságra neveléssel, de gyakran van olyan napunk, hogy szinte minden dolgavégzése a lakásban történik, hiába visszük le a kertbe napjában 6-szor.

 

3.) Amikor játszom vele, neki mintha a gazdi keze harapdálása jelentené a testi kapcsolatot, erről nem lehet leszoktatni. Próbáltam orrára csapni és rákiabálni,  ezt érti is, de rögtön újra próbálkozik. Azt is próbáltuk, hogy ilyenkor magára hagyjuk, de ez szerintem nem esett le neki.

Illetve az a problémám, hogy olyan követlezetlennek tartom a viselkedésemet, amikor játszani akarok vele valami játékával, ilyenkor barátságos vagyok vele, majd a következő pillanatban megharapdál, és én fejbe verem és leszídom. Majd a köv. pillanatban barátságosan nyújtom felé a játékát, és ez így megy... a szegény kutya azt hiszi, hogy kiszámíthatatlan és szeszélyes vagyok!

 

Ha vannak ötleteitek, kérlek írjátok meg! Köszönöm