alienfromspace Creative Commons License 2009.11.25 0 0 91

Szerintem Orbán bele fog bukni a váltásba. 2010 a durva kijózanodás éve lesz, mert kiderül hogy a fidesz semmit sem tud megváltoztatni. A változás igazi akadálya nem a maszop vagy a holtbéna szadi, hanem a megkövesedett magyar arisztokratikus értékrendek, a magát polgárságnak képzelő köznemesi kaszt és a mögötte Werbőczy szellemében felsorakozó jogi kar, akik senkit nem vetnek meg jobban mint a magyar köznépi osztályokat, akikből valójában a polgárságnak kellene kifejlődni.

 

A komcsik elvonulása utáni éveket ez fogja meghatározni, a köznemesi kaszt szépen elfoglalja a posztkomcsik által uralt hatalmi pozíciókat, majd lóhátról, díszmagyarban ás rámás csizmában fogja pofánrugdalni a "büdös parasztokat", akik szerintük a nemesi nemzet ellenségei. A szükségszerűen bekövetkező posztfeudalis restaurációt pedig egy valódi polgári forradalomnak kell majd követnie, ami ezúttal -vélhetőleg - valóban társadalmi modernizációt kellene hoznia.

 

A remélt nagy fordulathoz tehát legalább 2 lépcsóben lehet csak eljutni Mo-on, a következő kormány pedig még semmit nem for elérni, csak a terheket és problémákat örökli.

 

Előzmény: Álomvédelmi twist (88)