Álomvédelmi twist Creative Commons License 2009.11.24 0 0 90
Ezt meg aztán maga Medgyessy Péter, volt MSZP-s miniszterelnök mondja:

'Mesterházy Attila jó miniszterelnök-jelölt, jó lehetőséget teremt a szocialistáknak arra, hogy egy későbbi időszakra felkészüljenek - vélekedett Medgyessy Péter. A volt kormányfő szerint ugyanakkor ha lenne esélye az MSZP-nek arra, hogy ne csak jelöltet, de miniszterelnököt is állítson, akkor a jelenlegi frakcióvezető már kevésbé jó jelöltnek számít, és Szili Katalin jelölése jobb lenne.

Medgyessy Péter azt mondta: Mesterházy Attila jelölése azért lenne jó választás, mert ezzel bedobják a mélyvízbe, hogy tanuljon, és mutassa meg, mire képes. Az egykori kormányfő szerint az MSZP-nek nincs esélye megnyerni a választást, nagy többséggel Fidesz-kormány alakul jövő tavasszal, és a szocialistáknak arra kell felkészülni, hogy a következő választásokon, 2014-ben vagy 2018-ban hogyan fognak szerepelni, ehhez pedig jó egy fiatalembert kipróbálni, aki meg tudja mutatni a képességeit.

Egy párt sosem vallhatja be, hogy nincs esélye megnyerni a választásokat, így kötelező miniszterelnök-jelöltet állítani - emelte ki Medgyessy Péter.'

http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-317333