G6 Creative Commons License 2009.11.23 0 0 50
A generálkivitelező cég megszűnése a lakókban is aggályokat ébresztett a garanciális igények érényesítésével kapcsolatban, de július elején volt egy lakógyűlés, ahol az egész üzemeltető és a beruházó cég teljes vezérkara eljött. Akkortájt kezdtek kicsit elszabadulni az indulatok, hogy be akarják kérni tavaly szeptembertől a teljes közösköltséget egy megalapozatlanul magas négyzetméterárral, de végül megegyeztünk egy lakóknak kedvező megoldásban. Nem is ez a lényeg, hanem hogy ezen a bizonyos gyűlésen az Engel egyik főnöke megígérte, hogy a szerződésekben foglaltakat átjavítják és tesznek egy egyoldalú nyilatkozatot, hogy a garanciakötelezett ezentúl nem a csődbement kivitelező cég, hanem maga a beruházó lesz. Akkor alakult meg egy 5 lakóból álló számvizsgáló bizottság is, akik rendszeresen felügyelik és ellenőrzik a ház ügyeit. Állítólag ez a kiegészítő nyilatkozat még nem történt meg, de mivel megigérték, be fogjuk rajtuk hajtani. Gond egyébként nem szokott lenni a garanciális ügyekkel, legalábbis én már több lakótól hallotam, hogy ha bejelentettek valamit, akkor jöttek és megcsinálták korrektül.

A bejárati ajtó tényleg szarul szigetel, de ez is valami új építésű sajátosság lehet, mert más lakóparkokban is panaszkodnak rá a lakók. Voltak itt is akik szóvá tették ezt, egyesek le is szigeteltették az ajtójukat, van aki szerint nagyon jó lett, mások meg azt mondják, hogy halottnak a csók, szóval nem voltak egyöntetűen pozitívak a visszajelzések . Minket annyira nem zavar, mert folyosó végi a lakás, tehát nincs nagyon mozgás itt már.

Kapcsolók gagyik? Mihez képest :) Normál Prodax-Legrand kapcsolók vannak, mint a legtöbb új építésű házban, semmi extra, nekem nincs velük bajom. Hacsaknem tettek más fajtákat a B lépcsőházba :) De szem előtt kell tartani, hogy ez alapvetően nem egy prémium kategóriás lakópark, csak egy sima egyszerű társasház. Akinek luxus igényei vannak, vehet az Engel másik projektjében, a Sun Palace-ban lakást, ott egy 40 négyzetméteres kerül 23 millába. Akkor már inkább legyen gagyi a kapcsoló szerintem :)
Előzmény: CtrlZé (49)