Eni79 Creative Commons License 2009.11.22 0 0 45168

Györgyi. Először is nyugalom. Minnél idegbetegebb vagy annál rosszabb. Türelem kell ehhez. most is azt mondom, egyikőtök sem jár el helyesen. Én láttam a kutyádat, és nem nevezném őt valami kemény kutyának. ő nem egy kőkemény fejű németvizsla (bocs akinek betaláltam, nem akarok általánosítani), akit nagyon meg kell fegyelmezni.

 

írod: "Jó lányok,megpróbálom de én nem tudom annyira megverni,hogy nyüszítsen.A férjem azt mondta,hogy amit én csinálok az nem verés,kutya azt hiszi csak szórakozom vele.......". Félre értés ne essék nem az a cél hogy a kutya nyűszítsen. Nekem Carlos egyik anyai pofonomnál sem nyűszített... Nem ez a lényeg. Ha büntetsz ilyen módon az a lényeg hogy a kutya meglepődjön és tudatosuljon benne hogy ez bizony büntetés. keményebb hangszín és egy pofarángatás, vagy marráncigálás, esetleg egy maflás. És Tőled kapja. Nem a férjedtől. Az hogy "a parancsokat neki is végrehajtja" lóf@szt sem jelent. Attól még nem tiszteli őt legfeljebb fél tőle.

 

írod:"A baj az,hogy szinte lehetetlen elkapni ilyenkor.
Ha megyek a nyakörvéért ,pórázért (nem az amivel sétálunk hanem a sima) már tudja,hogy baj van.
Ha rá is adom,hogy a tett színhelyére vezessem-megmakacsolja magát,nem lép egy tapodtat sem.A házából sem lehet már őt előhúzni,mert amikor szalad előlem oda sem megy már be-amióta a férjem megemelte a házat és kilódította belőle a kutyát."

 

ezt nem is értem. kerten belül ha nem sétához mész minek a póráz ??? arra h azzal vezesd oda? ezt nem gondolhatod komolyan. egyrészről én nem büntetném a pórázzal, mégha mást is használsz mint a sétához... bakker. a kerten belül kapd el a grabancát, csippentsd össze a marnál a bőrt (ez nem fáj csak meglepődik) és gyorsan vezesd oda, majd a helyzínen szídd össze. lehet provokálni is a kutyát, mondjuk fényes nappal a kocsira valami lógót tenni, és bemenni a házra. (kutya lássa a kihelyezést.) bentről figyelni, amikor ugrik a kocsira akkor kimenni és helyretenni. ezt is kipróbálnám.

 

mégvalami. alapvető problémakezelési gondok vannak nálatok. A kutyát nem kergetjük, főleg a kertben nem... persze ez is akkor fordul elő gondolom mikor észreveszed a tettet, bemész a pórázért és dühösen hívod magadhoz, különben honnan tudná hogy baj van? ez rossz taktika. a saját kutyádhoz a saját kertedben ne kelljen már póráz hogy egy adott helyre vidd. egyszerűen csak menj oda hozzá szó nélkül, a fenti módon fogd meg és cipeld oda. De mondom, a provokálás hamarabb eredményre vezet. Kikötni 4 méteres kötélre semmi értelme nem köti össze a büntit a cselekménnyel.

 

Hozzáteszem a házból való "kutyakiborítást" is rossznak találom, mert  ilyen szinten terrorizálni a kutyát nem helyes főleg a saját helyén. azt el tudom képzelni extra esetben hogy kihúzom a házából de kiborogatni belőle...

 

szóval Györgyi, tessék már picit felnőni a feladathoz és kezedbe venni az irányítást. A kutya a jó és egyértelmű "üzenetelből" tanul. A kergetéséből meg a fentiekből nem... Te vagy a főnök Te kezedben az irányítás. A férjed meg ha alig van otthon és nem foglalkozik a kutyával akkor ebből a szempontból irreleváns tényező. A kutya azt gondolja, aha, itt van néha akkor megver. slussz passz. majd ha elmegy minden jó lesz. A kutya attól jó ha kapja a büntit akitől a kaját is, így hamarabb egyértelmű neki a szitu.

Előzmény: czaltikgyörgyi (45165)