Törölt nick Creative Commons License 2009.11.21 0 0 152

Nagyvonalakban, mert itt végülis teljesen OFF a történet, a különböző receptekből kiollózgatva egy-két jópofa dolgot...

 

Nyuszi bekerült egy olyan pácba, ami az alábbiaktól állt:

 

2 vöröshagyma

1 teljes fej fokhagyma (mind3 hagymát fölaprítva)

házi fehérbor (cudar keserű, hogy a fene vinné el; de ez csak menet közben derült ki :( )

babérlevél fölfőzve egy kis vízben

3-3 szálacska bors- és fodormenta (frissen a kertből)

olaj

fehérbors

fél citrom, ami egy előző főzésből kimaradt

 

Ennek így együtt kimondottan jó illata volt, keddtől máig pácolódott, forgattam napi 1-2 alkalommal.

 

Aztán ma délelőtt a nyusziból tepsifüles lett, letisztogattam róla a hagyma- és mentadarabokat, a pácoláskor ráöntött olajból egy kicsit kanalaztam alá a tepsibe, megsóztam, aztán alufóliával letakarva megsütöttem.

 

A pácba jó sok olaj került, így jutott a mártásba is belőle:

 

7 almát földaraboltam, megsütöttem

a páclével fölengedtem,

só,

mustár,

tejföl, belekeverve egy kis liszt,

és egy adag áfonyalekvár

ment még bele.

 

És ezt összeturmixoltam.

 

Köretnek hajában sült krupli ment mellé, mert lusta voltam elmenni tejért, hogy krumplipüré legyen belőle. És legalább pucolni sem kellett. :)

Előzmény: hatvanhárom (150)