Nagyvonalakban, mert itt végülis teljesen OFF a történet, a különböző receptekből kiollózgatva egy-két jópofa dolgot...
Nyuszi bekerült egy olyan pácba, ami az alábbiaktól állt:
2 vöröshagyma
1 teljes fej fokhagyma (mind3 hagymát fölaprítva)
házi fehérbor (cudar keserű, hogy a fene vinné el; de ez csak menet közben derült ki :( )
babérlevél fölfőzve egy kis vízben
3-3 szálacska bors- és fodormenta (frissen a kertből)
olaj
fehérbors
fél citrom, ami egy előző főzésből kimaradt
Ennek így együtt kimondottan jó illata volt, keddtől máig pácolódott, forgattam napi 1-2 alkalommal.
Aztán ma délelőtt a nyusziból tepsifüles lett, letisztogattam róla a hagyma- és mentadarabokat, a pácoláskor ráöntött olajból egy kicsit kanalaztam alá a tepsibe, megsóztam, aztán alufóliával letakarva megsütöttem.
A pácba jó sok olaj került, így jutott a mártásba is belőle:
7 almát földaraboltam, megsütöttem
a páclével fölengedtem,
só,
mustár,
tejföl, belekeverve egy kis liszt,
és egy adag áfonyalekvár
ment még bele.
És ezt összeturmixoltam.
Köretnek hajában sült krupli ment mellé, mert lusta voltam elmenni tejért, hogy krumplipüré legyen belőle. És legalább pucolni sem kellett. :)